“ÎNARIPATUL” PEGAS A CUCERIT ACUM FOSTA URBE A BASARABILOR

Primul model de Pegas pentru adulţi a ieşit de pe poarta Uzinei Mecanice “6 Martie” din Zărneşti (judeţul Braşov), în 1972. Era o fabrică de armament (ce realiza şi rachete!), care însă fabrica biciclete şi motociclete (Mobra, Hoinar). Fabrică ce s-a închis la începutul anilor 2000, informează Sport Profit.

În 2012, Andrei Botescu, un absolvent al Facultăţii de Sociologie din Bucureşti (cu un master în Suedia), a avut o idee de afaceri strălucită, cumpărând marca Pegas şi înfiinţând la Bucureşti Atelierele cu același nume.

Astfel, bicicletele Pegas au fost relansate în urmă cu cinci ani. Ca în 2016 să se vândă peste 10.000 de biciclete Pegas, iar anul acesta aproape că s-au să dublat până acum numărul de biciclete vândute.

Apoi, ușor, ușor, bicicletele Pegas au început să invadeze România. Profitând și de ascendentul afectiv-emoțional al generației decrețeilor, care și-au ostoit lipsurile din vremea copilăriei comuniste cu zborul pe înaripatul Pegas. Care acum își retrăiesc visul copilăriei.

Acum, înaripatul a poposit într-un program cicloturistic la strada Victoriei 35 B din Curtea de Argeș.

Bicicletele stau la dispoziția turiștilor care vor viziteze minunatele locuri din fosta Urbe a Basarabilor și împrejurimi. Iar pragul a fost trecut de numeroși cetățeni străni, turiști din toate colțurile țării sau vedete precum actorul Victor Yila, cântărețul Peter Pop sau campioana mondială și olimpică la scrimă Ana Maria Popescu (Brânză).

Dar parcă cei mai bucuroși de înaripat tot copii au fost, viitori campioni din tenis de la CS Urlați efectuând recent cantonamentul la Victoriei 35 B din Curtea de Argeș.

Șau sportivi de la multe alte discipline sportive, printre care taekwondo, fotbal sau scrimă.

(de Teodor Chiriac)

Distribuie in retelele sociale: