3 esențe de pardoseli din lemn autohton spectaculoase, mai puțin discutate: arțar, frasin, fag

O vorbă veche spunea că nicăieri nu este că acasă. Dar vremurile s-au schimbat iar acum acasă înseamnă muncă, școală, dar și relaxare. Tocmai de aceea, atunci când decizi să faci o schimbare, este important să cântărești cu atenție fiecare decizie pentru a putea transformă spațiul într-unul plăcut și confortabil.

În special dacă plănuiești să îți schimbi pardoseala, atunci vei putea găsi pe piață foarte multe variante cu ajutorul cărora să îți amenajezi locuința. Există parchet din lemn autohton din diferite tipuri de esențe, nuanțe și calități, pentru diferite tipuri de trafic sau în diferite stiluri de montaj. Însă, pentru a putea crea un design interior deosebit, este esențial să te documentezi cât mai bine asupra tipurilor de esențe care se găsesc pe piață, astfel încât să poți găsi acel tip de pardoseală din lemn care să se potrivească dorințelor și nevoilor tale.

Dacă ești în căutarea unor esențe de pardoseli din lemn autohton spectaculoase, Alma Parchet, magazin din București, îți recomandă să descoperi câteva tipuri despre care se discută  mai  puțin.

Parchetul din lemn de arțar

Lemnul de arțar este răspândit în toată Europa și în estul Asiei, din zona Franței până în Rusia, în toată peninsula scandinavă și în sudul până în nordul Iranului. Spre deosebire de alte specii de lemn, în cazul arțarului se folosește alburnul care are o culoare de la aproape alb până la auriu deschis sau brun roșiatic. Parchetul din lemn de arțar este elegant, modern și versatil, fiind potrivit pentru orice stil de amenajări interioare. Lemnul de arțar este ușor de întreținut și rezistent, fiind ideal pentru spațiile cu personalitate proprie care să se diferențieze prin intermediul texturilor naturale.

Lemnul de arțar este caracterizat și de textura fină și uniformă cu un desen deosebit, motiv pentru care, dacă vei alege acest tip de esență, atunci poți să creezi spații care să atragă prin rafinament. Fiind o investiție pe termen lung și valoroasă, parchetul de arțar poate să fie o opțiune demnă de luat în considerare.

Parchetul din lemn de frasin

Frasinul este unul dintre copacii nobili care au apărut în timpul perioadei calde din urmă cu 8000 de ani în urmă iar această specie este răspândită în Europa și se găsește și în România. Parchetul de frasin are o culoare deschisă și caldă, cu o granulație maronie care oferă un aspect special. Culoarea pardoselilor din frasin este deschisă și caldă, materialul având o textura plăcută care creează o atmosfera vibrantă și prietenoasă.

Printre cele mai importante caracteristici ale lemnului de frasin putem enumera culoarea deosebită care se potrivește indiferent de stilul de amenajări interioare ales, rezistență sporită la șocuri, zgârieturi și crăpături dar mai ales aspectul deosebit și căldura pe care o conferă. Cu o întreținere corespunzătoare, parchetul din lemn de frasin poate să își păstreze aspectul deosebit chiar și pentru o viață întreagă.

Parchetul din lemn de fag

Fagul este o specie de lemn care poate trăi până la 400 de ani. Este un copac căruia îi place umbra. Granulația lemnului de fag este interesantă iar culoarea plăcută a materialului oferă elegantă și stil. Mai mult, fagul este durabil, iar îmbătrânirea lemnului este grațioasă. Cel mai mare avantaj al lemnului de fag este structura uniformă și densă a fibrelor. Acest lucru face că lemnul de fag să fie foarte rezistent la abraziune și are o tendința mai mică de a crăpa. Parchetul din lemn de fag are o suprafață foarte plană iar un punct important este aspectul frumos al lemnului. Culoarea acestui parchet este roșiatic deschis până la maroniu.

Parchetul din lemn de fag poate să fie instalat în orice locuința și va fi greu de trecut cu vederea datorită aspectului impresionant pe care îl are. De asemenea, este un tip de parchet care se potrivește excelent cu orice stil de amenajări interioare.

Având în vedere aceste tipuri de parchet, merită să le iei în considerare atunci când îți dorești să creezi interioare spectaculoase care arată deosebit prin însuși caracterul natural pe care îl au. Cu siguranță, vei putea descoperi multe alte avantaje atunci când vei alege una dintre aceste esențe pentru casa ta și vei găsi foarte multe motive pentru a fi mulțumit.

Distribuie in retelele sociale: