3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a investi la bursă

Investițiile la bursă vă pot ajuta să câștigați mulți bani, dar vă puteți, dea semenea, pierde toți banii dacă sunteți tentați să investiți la întâmplare fără să înțelegeți piața. Iată ce trebuie să știți despre investiția pe piața de valori.

Dacă vă gândiți la investiții care ar putea bate inflația și, de asemenea, vă vor oferi randamente bune, o opțiune ar putea fi să începeți să investiți pe piața de valori. Dacă ați decis să faceți acest lucru și să mergeți de unul singur, nu este o idee rea. Bursa, atunci când este înțeleasă în mod corespunzător, vă poate ajuta să câștigați mulți bani, dar vă și puteți pierde toți banii dacă sunteți tentați să investiți la întâmplare.

Prin urmare, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte:

1. Nu te arunca niciodată orbește pe piețele de valori

De multe ori se întâmplă ca, în timp ce vorbești cu prietenii și colegii, discuția să se îndrepte spre piața de valori și, de asemenea, spre modul în care piața de valori îi ajută pe investitori să câștige bani frumoși.

S-ar putea să nu fi investit niciodată la bursă, dar după ce ai auzit despre toate acele lucruri, ajungi să te decizi să cumperi niște acțiuni. Cu toate acestea, dacă ai intrat pe piață doar pentru a fi în pas cu ceilalți, ai ales un motiv greșit. Ar trebui să investești în piața de valori după ce ai dobândit cunoștințele de bază despre bursă și în conformitate cu obiectivele tale financiare. Iar asta, în primul rând, se dobândește cu ajutorul unui curs tranzactionare bursa.

2. Piața de valori nu este o mașină de făcut bani

Probabil că ai auzit povestea despre mulți investitori care au făcut avere jucând la bursă. Mulți cred că piața de valori este ca o mașină de câștigat bani, care îi poate transforma în milionari într-o perioadă de timp.

Ei bine, este adevărat că o mulțime de investitori au obținut profituri prin intermediul pieței bursiere. Dar a fost posibil doar pentru că au cunoștințe bune de piață, au făcut unele alegeri cu adevărat inteligente adoptând cu atenție strategii și sunt, de asemenea, foarte disciplinați în abordarea lor. Mulți uită că foarte multă lume și-a pierdut întreaga avere, în timp ce unii au fost obligați să-și vândă activele personale pentru a acoperi pierderile de pe piață.

3. Educă-te, gestionează mai întâi elementele de bază

Înainte de a face prima investiție, acordă-i timp pentru a afla elementele de bază despre piața de valori și titlurile individuale care compun piața. Există o veche zicală: nu este o piață de valori, ci o piață de acțiuni. Interesul tău va fi pe titlurile individuale în care investești și relația cu economia mai largă și factorii care îți conduc acțiunile.

Iată câteva domenii importante pe care ar trebui să le cunoști înainte de a intra pe piață sunt:

  • Înțelegerea valorilor și definițiilor financiare, cum ar fi PE, EPS, ROE, Market Cap și așa mai departe;
  • Metode populare de selectare și sincronizare a stocurilor, cum ar fi analize fundamentale și tehnice;
  • Noțiuni de bază privind tranzacționarea, reguli, conformitate și terminologie ca tipuri de ordine de piață, inclusiv ordine de piață, ordine limită, ordine de piață stop, ordine de limită stop, marjă de bani necesară dacă dorești să tranzacționezi în F&O etc.;
  • Învață câte ceva despre piața de valori și relația acesteia cu economia, cum ar fi relația de piață cu inflația, PIB, deficitul fiscal, prețurile la petrol.
Distribuie in retelele sociale: