4 Modalitati simple si eficiente la care sa apelezi pentru a inlatura stresul din viata ta

Studiile realizate de-a lungul timpului au scos la iveala faptul ca stresul are un impact similar atat asupra barbatilor cat si asupra femeilor. Conform celor care au ales sa raspunda la intrebarile acestor studii, locul de munca pare a fi principalul factor declansator pentru stres. Dincolo de acest lucru insa, stresul poate aparea si intr-o varietate de alte situatii, ce nu au legatura directa cu locul de munca, ci cu alte aspecte din viata de zi cu zi ale unei persoane precu: problemele din viata de cuplu, problemele fiananciare etc. Atunci cand se vorbeste despre stres, avem in general tendinta de a uita de faptul ca acesta, intr-o mica poate fi o forta forta ajutatoare incredibila. Situatia problemei insa se schimba radical atunci cand stresul devine cronic si incepe a ne pune bete in roata.

Fiecare dintre noi am experimentat stresul cel putin odata de-a lungul vietii, pentru ca el este practic o parte integrata din viata omului, in special astazi cand traim intr-o lume atat de dinamica si de schimbatoare. Vestea buna insa este aceea ca stresul poate fi tinut destul e usor sub control sau chiar inlaturat, prin metode simple si la indemana oricui. Iata asadar 4 metode eficiente prin care poti inlatura stresul din viata ta!

Invata sa te relaxezi

Oricat de coplesiti am fi de task-urile zilnice pe care le avem de indeplinit, trebuie sa avem in vedere faptul ca uneori avem nevoie de pauze pentru a putea bifa tot ceea ce ne-am propus. Atunci cand muncim la intensitate maxima si constatam ca tot nu putem duce la sfarsit ceea ce ne-am propus,ne vom alege inevitabil cu stres si cu multa dezamagire. De aceea, iti recomandam ca periodic sa incerci sa te deconectezi la tot ceea ce iti provoaca stres. Printre cele mai eficiente metode de deconectare de la stres se numara: sedintele de masaj relaxant, exercitiile de respiratie, practicarea yoga etc.

Misca-te!

De foarte multe ori ne concentram foarte mult pe acele ganduri negative, incercand sa cautam solutii la problemele cu care ne confruntam. Fara a ne da seama, ne vom trece sanatatea mentala si cea fizica pe un pla secundar. Astfel, o modalitate foarte buna de a scapa de stres sunt exercitiile fizice, care nu doar ca te vor ajuta sa te focusezi pe corpul tau, insa va tine si gandurile negative, ce iti produc stres la distanta.

Fa cateva schimbari benefice in viata ta!

Desi este adesea privit ca o problema minora, stresul poate avea un impact negativ major asupra modului in care te odihnesti, in care te alimentezi, dar si in are relationezi cu cei din jur. Din acest motiv, adoptarea unui stil de viata echilibrat (alimentatie potrivita, activitate fizica si somn odihnitor) este o cale sigura pentru a inlatura stresul din viata ta. Incepe-ti diminetile cu o cafea incredibila, fa-ti ordine in ganduri si prioritizeaza lucrurile, iar rezultatele nu vor inceta sa apara.

Evita sa te izolezi

Stresul, depresia sau anxietatea sunt afectiuni ce ne pot determina sa ne izolam de cei din jur. Este de dorit insa sa nu cadem prada acestui lucru, pentru ca socializarea cu familia sau prietenii reprezinta un suport excelent in fiecare dintre situatiile acestea.

Distribuie in retelele sociale: