5 sfaturi pentru amenajarea casei tale

Alegerea mobilierului potrivit pentru casa dvs. poate fi stresanta si este usor sa va lasati purtati de euforia cumparaturilor, fara a avea idei clare.

Prima regula a designului interior: nu exista reguli fixe in designul interior. Orice mediu ar trebui sa fie confortabil si plin de obiecte si mobilier pe care le iubesti cu adevarat. Desigur, nu este atat de usor pe cat pare si de multe ori cei care se gasesc mobiland un apartament intreg pot risca sa aiba multa confuzie si indecizie, care sunt, de asemenea, o cauza de stres.

Crearea de medii primitoare in ton cu gusturi si dorinte specifice nu este intotdeauna simpla si distractiva. Dar cu cateva sfaturi profesionale puteti crea spatii frumoase, functionale si pline de personaje.

Asadar, inainte de a va propune sa gasiti mobilierul potrivit, cititi cele mai bune cinci sfaturi pentru decorarea casei.

  1. Nu te concentra pe un singur stil

Adesea, in cautarea de noi tendinte, vorbim despre stiluri specifice: scandinav, country chic, industrial, contemporan … Dar pentru a avea medii primitoare si fascinante este mai bine sa nu urmezi o singura linie de mobila: combinarea limbajelor, amestecarea elementelor de stiluri diferite, face ca fiecare mediu sa fie mai interesant.

Un lucru pe care il observam ca profesionisti in design interior este ca multi oameni doresc un anumit stil pentru o camera, dar tind sa exagereze. Este frumos sa-ti urmezi gustul, dar daca umpli camera de zi doar cu mobilier alb shabby chic, canapele si perne retro albe, fara a tine cont de cateva elemente importante pentru amenajarea interioara, ansamblul va incepe sa arate monoton si nu foarte personal.

Alegerea unei teme (culori, materiale si dispozitie) va poate ajuta mai mult decat sa va aplecati spre un stil specific. Deci, cu siguranta incepeti cu stilul dvs. preferat de decor, daca asta doriti, dar incercati sa adaugati o nota personala cu elemente din alte expresii stilistice. Va putem asigura ca cele mai apreciate si primitoare interioare sunt cele care nu urmeaza o singura tendinta de amenajare. Mixul de stiluri este noua tendinta!

Asezati mobila in spatiul potrivit

Putini oameni se vor simti confortabili intr-o camera plina de mobila si obiecte. Daca sunt prea multe lucruri de privit, ochiul nu va sti unde sa se odihneasca, creand confuzie.

Va trebui sa alegeti punctul focal al camerei in functie de tipul de spatiu in care va aflati. Deci, decideti inca de la inceput care va fi punctul focal al mediului, apoi veti organiza cea mai mare parte a mobilierului in jurul acestuia.

De exemplu, intr-o camera de zi, punctul focal ar putea fi semineul, frumosul dvs. fotoliu vintage sau fereastra mare etc. Ar fi o adevarata rusine daca camera ta ar fi plina de lucruri frumoase, dar subevaluate.

Este deosebit de important, mai ales pentru cei care amenajeaza o casa noua fara a primi ajutor de la un profesionist in amenajari interioare, sa o faca intr-un mod progresiv. Aceasta inseamna ca trebuie literalmente sa traiesti mediile, inainte de a lua decizii importante, deoarece fiecare decizie are un cost (chiar si unul semnificativ) si s-ar putea sa regreti in curand.

De exemplu, cand mergi la un magazin de mobila, nu te lasa convins sa cumperi toate piesele unui set pentru ca le vezi expuse acolo: camera ta ar risca sa arate ca o pagina de catalog, total lipsita de personalitate si interes.

Luati ceva timp pentru a cumpara diferitele elemente ale unei camere putin cateodata: acest lucru va ofera posibilitatea de a evalua modul in care fiecare piesa se potriveste mediului, inainte de a adauga altul si de a intelege daca intr-adevar aveti nevoie de ceva nou.

Alegeti mobila principala, cele pe care pur si simplu nu le puteti face fara. Daca nu aveti idei clare, incercati sa preferati liniile curate si simple, care fac ca mobilierul sa fie atemporal. Asteapta apoi sa vezi ce iti sugereaza viata de zi cu zi din acea casa. Nu este nimic mai rau decat sa cheltuiti bani, pe care i-ati economisit atat de tare, doar pentru a regreta alegerile pe care le-ati facut. Uneori, descoperi ca poti refolosi o piesa existenta sau recuperata in pod sau intr-o piata de vechituri. Alteori trebuie doar sa adaugati materiale textile noi sau pur si simplu sa mutati mobila.

Fiecare camera ar trebui sa aiba 3 calitati

Personalitate: Atingerea unica si personala este ceea ce face o camera interesanta. De exemplu, includeti un obiect neobisnuit, o mostenire, o piesa de arta sau chiar ceva vintage. Umplerea casei dvs. cu mobilier si obiecte noi poate fi frumoasa, desigur, dar numai cu piese care o fac unica si speciala, adaugati acea personalitate si suflet de care are nevoie fiecare mediu.

Functia: este forma care determina functia sau invers? Este o veche batalie stilistica. In opinia noastra, fiecare camera ar trebui sa fie la fel de functionala pe cat de frumoasa. Daca distributia de mobilier va impiedica viata de zi cu zi, camera respectiva nu va fi niciodata primitoare.

Iluminare: Nu toate camerele au norocul de a avea o sursa buna de lumina naturala, dar un sistem de iluminat bine gandit poate crea un spatiu cu adevarat confortabil si va scoate la iveala elementele si punctele forte ale camerei.

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui sa le faci pentru a avea o baie si o casa cocheta, cu minim de investitie, poti apela la un designer de interior, recomandarea noastra este Studio West Concept – https://studiowestconcept.com/ din Timisoara.

Distribuie in retelele sociale: