Alegerea unor cauciucuri de iarnă de calitate

Avand in vedere faptul ca vine sezonul rece, alegerea unor cauciucuri de iarna este un lucru de avut în vedere. Trebuie așadar să aveți în vedere cateva lucruri, astfel incat sa luati decizia cea mai buna cu privire la cauciucul spre care va veti orienta. Trebuie sa stiti în același timp și ca anvelopa va oferă o serie de informații importante despre aceasta chiar pe ea. Aici veți putea citi informații despre dimensiunea sa, dar și informații care fac referire la indicele de sarcina, cel de viteza, precum și denumirea anvelopei.

Ce trebuie sa stiti?

Producătorii de mașini aleg anvelopele OE, acestea acoperind nevoile unui număr mare de șoferi, lucru care înseamnă automat și faptul ca aceste anvelope ar putea sa nu fie neapărat potrivite pentru masina voastra. Deși anvelopele OE ar putea fi o alegere buna, pentru a le achizitiona este recomandat sa luați în calcul și alte tipuri de anvelope, aftermarket sau OE. Aceste anvelope pot satisface nevoile voastre specifice.

În alegerea unor cauciucuri de iarna potrivite, este recomandat sa va orientati catre utilizarea anvelopelor cu dimensiuni omologate, acestea fiind și compatibile cu masina voastra. Tine-ti cont și de faptul ca diametrul anvelopelor trebuie sa fie același cu diametrul jantelor pe care le alegeri. Dacă știți ce diametru au jantele de pe masina voastra, puteti afla usor acest lucru, citind flancul anvelopelor și astfel veți afla cu usurință care sunt cele mai potrivite cauciucuri pentru voi.

Alte detalii

În alegerea unor anvelope potrivite, va mai interesează și indicele de sarcina. Acesta este simbolizat de regula printr-un număr sau prin doua sau trei cifre. Acest număr indica masa maximă în kilograme pe care o poate susține anvelopa atunci cand este umflata la presiunea recomandata. Un set de patru anvelope obișnuite pot susține un maxim de 2460 kg.

În ceea ce privește indicele de viteza, acesta este simbolizat de o litera, el indicand o viteza maxima pe care o permite anvelopa. Indicele de viteza este notat cu T, acesta arătând faptul ca anvelopa permite o viteza maximă care poate ajunge până la 190 km/h. Va puteți însă lua o anvelopa tinand cont de acest lucru pentru ca in tara noastra nu exista prevederi legale în ceea ce privește obligativitatea respectării indicelui de viteza. Acesta este și motivul pentru care puteți alege anvelope fără a ține cont de indicele omologat.

Aveți însă obligativitatea de a nu depăși viteza maximă permisă de pneu, de aceea va trebui sa aveți în vedere și acest lucru atunci cand alegeti niște cauciucuri de iarna cat mai potrivite pentru voi. Tineti mereu cont de toate aceste lucruri, astfel incat sa luati decizia cea mai buna cu privire la alegerea unor cauciucuri cât mai potrivite pentru voi.

Distribuie in retelele sociale: