Alexandrion Grup România a devenit partener oficial al Federației Române de Box

FR de Box a serbat împreună cu Alexandrion Grup Romania 90 de ani de la înfiinţarea federației și semnarea parteneriatului dintre cele două instituții. Din seria evenimentelor special concepute de Alexandrion Grup pentru onorarea diverselor discipline sportive a făcut parte și prezentarea aseară a actualilor și foștilor jucători și tehnicieni, reprezentanți ai companiilor și instituțiilor care susțin “nobila artă”, arbitrii și suporteri înfocați, personalități din lumea sportului. Întâlnirea dedicată boxului a marcat și începutul unui parteneriat între cele două instituții, prin care Alexandrion Grup România  susține activitatea pugilistică românească, promovând valorile specifice acestei discipline sportive.

 

„Este o onoare pentru noi să semnăm acest parteneriat cu Alexandrion Grup România, pentru că şi ei ca şi noi ne adresăm aceloraşi oameni: celor puternici şi hotărâţi. Probabil că nu întâmplător am ajuns împreună la acest ceas aniversar, pentru că în anul în care Alexandrion Grup s-a lansat în România, FR Box aducea un titlu mondial pentru Română, prin Dorel Simion, la CM 1994, de la Istanbul. Şi faptul că parteneriatul acesta se semnează astăzi poate avea o semnificaţie aparte, 30 iunie fiind ziua de naştere a unuia dintre cei mai valoroşi boxeri ai lumii, Mike Tyson. Deşi, dacă personal aş fi ţinut cont de o asemenea asociere, am fi ţinut evenimentul de 26 noiembrie, ziua de naştere a marelui Francisc Vastag, sau 2 aprilie, să-l sărbătorim cum se cuvine şi pe „fenomenalul” Alec Năstac”, a declarat Vasile Câtea, președintele FR de Box.

 

„Suntem un susținător înfocat al fenomenului sportiv. Prin Alexandrion Grup România și Fundația Alexandrion suntem aproape de sport. Ne bucurăm că, din această vară, lansăm și parteneriatul cu Federația Română de Box, un sport care de-a lungul timpului  a oferit momente de neuitat iubitorilor săi și de care ne leagă valori commune, precum pasiune, mândrie și excelenţă. Alexandrion Grup continuă maratonul susţinerii mișcării sportive!”, a declarat Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Alexandrion Grup România.

 

Despre Alexandrion Grup Romania

 

Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase, au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piață, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, faimosul vinars Brâncoveanu XO,VSOP si VS, Lichiorurile Saber Premium Afinata, Vişinata, Caisata, Fructe de Pădure, Coacăze Negre, Cava D’Oro, Vodka Kreskova dar şi alte produse care au asigurat companiei poziția de lider pe piața băuturilor spirtoase şi tradiţionale din România. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000.

 

Despre Fundaţia Alexandrion:

 

Înfiinţată în anul 2003, Fundaţia Alexandrion şi-a pus amprenta în susţinerea constantă a artei, culturii şi sportului românesc. In domeniul cultural Fundatia Alexandrion va organiza in acest an cea de a  treia editie a Premiilor Constantin Brancoveanu, eveniment menit cinstirii valorilor culturale romanesti prin onorarea celor mai remarcabili oameni de arta si cultura ai anului. Deasemenea, Fundatia Alexandrion va organiza anul acesta cea de a doua editie a Galei Premiilor Matei Brancoveanu, eveniment ce are drept principal scop premierea si sustinerea  tinerilor oameni de cultura si arta din Romania. In domeniul sportiv, Fundatia Alexandrion a fost si este in continuare implicata in mod consecvent, atat prin sustinerea unor prestigioase echipe de handbal si fotbal dar si alte sporturi precum golful, rugby-ul, ciclismul si mai nou box-ul , cat si prin organizarea Galei Trofeele Alexandrion, eveniment ajuns la cea de-a doua editie, prin care se doreste contribuirea  la sustinerea si recompensarea valorilor sportive din Romania.

Motto-ul Fundatiei Alexandrion este: „continuarea sustinerii miscarii sportive din Romania”

 

Despre Federaţia Română de Box

Federaţia Română de Box s-a înfiinţat în 1926 şi a beneficiat de la început de o pleiadă de pugilişti de talie internaţională ca: Dumitru Teică, Constantin Nour, Gheorghe Axioti, Moţi Spakov sau Lucian Popescu. Parte a forului internaţional, A.I.B.A., încă de la înfiinţare, F.R. Box a devenit rapid una dintre şcolile de box temute şi respectate la nivel mondial. În palmaresul federaţiei noastre figurează 412 medalii aduse de la marile competiţii internaţionale, la nivel de seniori: Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Europene, dintre care 25 de medalii olimpice, 42 la „mondiale” şi 145 de medalii la Campionatele Europene. Sunt performanţe care ne situează în topul celor mai performante federaţii din România, dar şi pe poziţii onorante în toate clasamentele forurilor internaţionale.

Distribuie in retelele sociale: