Alina Dumitru, campioană olimpică la judo, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Trebuie să le oferim premii sportivilor care au obţinut rezultate anul trecut. Andreea Chitu merita sa fie unul dintre castigatori»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației AlexandrionCa ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România, şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Numele Alinei Dumitru este sinonim cu cea mai ȋnaltă performanţă ȋn judo. Alina a intrat ȋn istoria sportului românesc devenind prima campioană olimpică a României la judo din toate timpurile, ȋn 2008 când a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. La următoarea ediţie, ȋn 2012, judoka a cucerit şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra. Alina este un simbol naţional al acestui sport, de-a lungul carierei sale aducând România ȋn prim plan la nivel mondial de mai multe ori, prin performanţele sale notabile, printre care se numără medalii de bronz la Campionatele Mondiale de la Cairo (2005), Rio de Janeiro (2007) şi Tokyo (2010) şi multiple medalii la campionate europene.

În prezent Alina Dumitru este antrenor de judo al grupei de copii de la CSA Steaua, din care face parte şi fiul sau Ianis, ȋn vârstă de doar 4 ani şi se implică totodată ȋn mai multe proiecte de promovare a judo-ului ȋn rândul copiilor. Rezultatele sale excepţionale i-au adus o distincţie naţională foarte importantă ȋn 2008, Ordinul naţional “Meritul Sportiv” clasa I.

Alina este prezentă ȋn mod constant la Galele Trofeelor Alexandrion, pentru a-i susţine pe laureaţi, a le ȋnmâna trofee, a-i felicita şi a le da sfaturi din postura unui sportiv care a reuşit să obţină cel mai important titlu din sport: campion olimpic. În 2020,  Fundaţia Alexandrion l-a premiat pe fiul său, Ianis Samarghitan cu trofeul «Speranța», un trofeu acordat sportivilor foarte tineri, care demonstrează că au potențialul de a deveni campioni sau care deja au cucerit medalii în categoriile lor de vârstă.

Întrebata despre revelanţa organizării Galei Trofeelor Alexandrion ȋn 2021, Alina Dumitru a spus că este important ca acest eveniment să aibă continuitate având ȋn vedere că şi ȋn 2020 au fost sportivi români care au avut performanţe şi merită să fie felicitaţi şi răsplătiţi.

«Organizare Galei Trofeelor Alexandrion ar fi utilă pentru continuitate […]Ar fi frumos să se poată organiza pentru ca e o gală frumoasă, o gală organizată frumos, cu sportivi valoroşi, care ȋşi doresc să fie din nou pe scenă la Gala Trofeelor Alexandrion. […] Trebuie să le oferim premii celor care anul trecut au obţinut rezultate, poate anul viitor vor fi alţii care poate anul acesta nu au reuşit, dar, ar fi frumos pentru că este o gală foarte frumoasă şi merită sportivii să fie din nou pe scenă.

Referitor la potenţialii câştigători ai trofeelor de anul acesta, Alina Dumitru a spus : « Avem sportivi valoroşi la canotaj, chiar şi la judo : Andreea Chiţu a obţinut medalia de argint anul acesta la europene. Au mai fost medalii, cred că la lupte […] »

Urmăriţi aici interviul : https://youtu.be/AICBXziKrb4

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.

Distribuie in retelele sociale: