Arhitectul care a dus cicloturismul la rang de artă

Drumul către înalta performanţă în sport i-a fost frânt de o accidentare. Între timp a devenit arhitect, însă iubirea pentru sport nu a uitat-o.

Dar Andrei Rozescu, căci despre el este vorba, a găsit totuşi o soluţie. Problemele medicale cu genunchiul, le putea suporta doar pedalând.

“Cu bicla, înainte, făceam ture de o zi, apoi de trei zile. Iar când mi s-a ivit ocazia de a pedala prin Europa am acceptat”, a declarat Andrei, într-o emisiune la Sport Total FM.

Astfel, Andrei alături de un prieten de nădejde, implantologul Sorin Găgeanu, a început să străbată Europa pe bicicletă.

Mai întâi, în 2016, Andrei şi Sorin au parcurs pe biciclete 2400 km în 36 de zile în Turul Marii Britanii.

Iar pentru asta au trecut prin 10 țări, în care au poposit la 21 de gazde și au schimbat 9 feriboturi și 3 avioane.

Un important sprijin în expediţiile cicloturistice interne şi internaţionale l-a adus Ecaterina Ailincăi, prietena lui Andrei, care a contribuit cu suport tehnic, dar şi mental.

Cel mai important lucru învățat în aceste excursii este că starea de bine depinde numai de noi! Având ca mesaj: “Trăiți clipa și fiți prezenți în viața voastră. La ce vă spune interiorul ființei voastre, la dorințele, la visele, la țelurile voastre, fără a le trece prin filtrul gândurilor. Învingeți-vă frica și prejudecățile! Trăiți-vă visele!”.

https://www.youtube.com/user/AndreiRozescu

Dar Andrei a dorit ca mesajul să ajungă la cât mai multă lume. Astfel, expedițiile cicloturistice le-a “împachetat” profesionist în materiale video filmate cu drona, gopro fix pe bicicletă, gopro mobil, cât și cu Iphone 6. Şi aşa a devenit un fel de arhitect al imaginii ciclismului.

De asemenea, cei doi temerari au făcut în 2017 Corsica – Sardinia – Sicilia Tour, într-o expediție plină de energie și aventură.

Asta a însemnat străbaterea a trei insule – Corsica, Sardinia și Sicilia, în 26 de zile, pe o distanță de 1470 km, la 17360 m elevație.

Foarte mulţi dintre noi nu ne trăim visele pentru că pur şi simplu nici nu îndrăznim să încercăm. Andrei este din categoria celor care au îndrăznit. Prin acţiunile lui ne-a arătat cum a reuşit să–şi urmeze visul, dar şi cum a putut să–şi depăşească limitele. Însă, Andrei, a devenit şi un bun influencer pentru rutieri şi nu numai. El a reuşit să ducă cicloturismul la rang de artă prin imaginile foto şi video culese de-a lungul călătoriilor. Reuşind prin aceasta să-i determine şi pe alţii să îndrăznească. Iar Andrei anunta in continuare documentare speciale pentru promovarea cicloturismului.

Poveştile foto şi video, făcute cu mare măiestrie de Andrei, pot fi găsite pe: https://www.youtube.com/user/AndreiRozescu si https://m.facebook.com/ArtisticBike/”.

Distribuie in retelele sociale: