Au fost aleşi reprezentanţii României în proiectul Fotbal pentru Prietenie

Anul acesta, în cadrul programului internaţional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie, au fost aleşi să reprezinte România 4 copii de 12 ani pasionaţi de fotbal.

Astfel, Vlad Stancovici, Inaki Cojocaru şi Răzvan Pană au fost selectaţi în calitate de tineri fotbalişti în cadrul programului, iar Smaranda Miron Tincă este micul „jurnalist” care va documenta experienţa trăită în cadrul ediţiei din acest an a proiectului Fotbal pentru Prietenie.

Fotbal pentru Prietenie, unul dintre cele mai importante programe internaţionale de responsabilitate socială din toate timpurile, organizat pentru copii sportivi de Gazprom (partener oficial al FIFA şi UEFA Champions League) va întâmpina tinerii ambasadori din România în stagiul final al programului care va avea loc în lunile mai şi iunie la Madrid, în Spania. Anul acesta, Fotbal pentru Prietenie va găzdui tineri din peste 50 de ţări şi regiuni din întreaga lume, implicându-i în serii de proiecte comune şi evenimente care celebrează cele nouă valori umane esenţiale pe care se bazează programul: prietenie, egalitate, corectitudine, sănătate, pace, devotament, victorie, tradiţie şi onoare.

După efectuarea procesului de selecţie bazat pe criteriile internaţionale ale proiectului şi realizat în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal, Vlad Marian Stancovici, Inaki Florentin Cojocaru, Răzvan-Marian Pană şi Smaranda Miron Tincă, fiecare având vârsta de 12 ani, au fost aleşi să reprezinte România în calitate de „tineri Ambasadori” în rolurile de Tineri Fotbalişti, respectiv Tânăr „Jurnalist”.

Tinerii fotbalişti de anul acesta vor juca alături de copii din peste 50 de ţări în Campionatul pentru copii Fotbal pentru Prietenie din Madrid, în poziţiile: portar – Inaki Florentin Cojocaru, fundaş – Vlad Marian Stancovici şi mijlocaş – Răzvan-Marian Pană.

Alături de cei trei tineri fotbalişti din România, Smaranda Miron Tincă, în vârstă de 12 ani, îşi va reprezenta ţara în calitate de „Tânăr Jurnalist”, fiind unul dintre cei 54 de copii pasionaţi de scris, care vor participa la documentarea evenimentelor finale din cadrul sezonului actual Fotbal pentru Prietenie, ca membri ai Centrului Internaţional de Presă pentru Copii din Madrid.

“Sunt foarte nerăbdătoare dar şi onorată să particip la acest eveniment special, ca reprezentat al României. Sper să învăţ lucruri interesante, să leg noi prietenii şi să mă simt bine în compania altor copii jurnalişti, din toate colţurile lumii. Mă aştept să rămân cu amintiri fabuloase pe care să le împărtăşesc tuturor”, a declarat Smaranda Miron Tincă, Tânăra „Jurnalistă”

„Participarea în programul FOTBAL PENTRU PRIETENIE mă ajută la dezvoltarea mea ca jucător, mă ajută să acumulez multe informaţii şi să leg multe prietenii!”, declară Răzvan-Marian Pană, tânărul mijlocaş din România

Vlad Stancovici, tânărul fotbalist care va juca în campionatul Fotbal pentru Prietenie din Madrid pe poziţia de fundaş, spune: „Sunt mândru că fac parte, alături de colegii mei, din acest proiect şi că prin activitatea mea pot reprezenta ţara la acest nivel. Este o onoare pentru mine! Îmi doresc foarte mult să cunosc copii din toată lumea, copii pasionaţi de fotbal, să joc alături de ei! Activităţile pe care le vom desfăşura împreună, în cadrul programului, ne vor oferi posibilitatea de a ne cunoaşte mai mult, de a povesti despre noi, despre pasiunea care ne leagă – fotbalul. Vom fi uniţi de aceleaşi valori comune: prietenie, egalitate, onoare şi vom putea arăta întregii lumi că dedicarea şi implicarea deplină, dar şi spiritul de echipă unesc diferite culturi!”

Iar Inaki Florentin Cojocaru, tânărul portar selectat să participe anul acesta în program, spune că Fotbal pentru Prietenie „mă va ajuta să-mi fac mulţi prieteni, să trăiesc experienţe noi şi să dau tot ce am mai bun ca să ajung un mare portar.”

În cadrul evenimentelor finale din program, toţi tinerii fotbalişti vor fi implicaţi în Tabăra prieteniei, sub îndrumarea Tinerilor Antrenori şi sub supravegherea unor jucători celebri, în timp ce toţi copiii prezenţi vor participa la Şcoala celor Nouă Valori, acomodându-se cu valorile esenţiale ale proiectului prin diverse activităţi de învăţare.

Şi anul acesta, programul internaţional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie lansează iniţiativa ecologică prin care susţine protejarea animalelor pe cale de dispariţie. Cele 32 de echipe ale prieteniei care participă anul acesta în Campionatul Fotbal pentru Prietenie vor purta denumiri ale animalelor aflate pe Lista Roşie a speciilor pe cale de dispariţie, printre care: Elefantul Asiatic, Condorul Californian, Diavolul Tasmanian, Fossa (Cryptoprocta ferox), Panda Roşu sau Leopardul Zăpezilor.

Anul acesta, evenimentele principale pentru copii din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie vor avea loc la Madrid în lunile mai şi iunie 2019.

Distribuie in retelele sociale: