Au fost fotbaliști care s-au lăsat după o astfel de accidentare, dar Cristina Neagu are puterea să revină, spune kinetoterapeutul Dragoș Luscan

Mulți fotbaliști români s-au lăsat după o astfel de accidentare, dar Cristina Neagu are puterea să revină, spune kinetoterapeutul Dragoș Luscan.

Cristina Neagu s-a accidentat aseară, când tricolorele au fost învinse cu 31-29 de Ungaria.

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, asigurându-și prezenţa şi la Campionatul Mondial din 2019. 
Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda.

Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucișat anterior rupt. Căpitanul echipei naționale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar stafful medical analizează toate opțiunile pentru o recuperare cât mai rapidă.

“În trecut au fost cazuri de fotbaliști români care s-au lăsat de sport după ce au suferit o accidentare similară cu a Cristinei Neagu. Dar ea are puterea să revină, este mult mai pregătită decât mulți dintre fotbaliști. Apoi ajută enorm tehnicile de recuperare actuale”, a declarat Dragoș Luscan, expertul de la KinetoFit.

Dragoș Luscan a lucrat cu Cristina Neagu, el ajutatându-le pe tricolorele pregătite de suedezul Tomas Ryde să cucerească medaliile de bronz la Campionatul Mondial din 2015.

Licențiat în “Sport și performanță motrică” și „Kinetoterapie și motricitate specială” și absolvent al masterului „Nutriție și remodelare corporală” din cadrul UNEFS, Dragoș Luscan a practicat handbal de performanță la echipele HC Argeș și CSA Steaua București.

În urma unei accidentări foarte grave, a fost nevoit să își încheie activitatea de sportiv și astfel a început o nouă carieră de kinetoterapeut și preparator fizic la KinetoFit. A lucrat cu echipele de polo și handbal masculin ale clubului Steaua București, echipa națională de handbal feminin și masculin a României.

În ultimii ani a fost alături de sportivi români din topul mondial, precum Simona Halep, Horia Tecău și Florin Mergea, pregătindu-i fizic și susținându-i în atingerea performanțelor lor.

Printre realizările carieriei lui Dragos Luscan (Kinetofit) sale se numără:

•             participarea la Turneul Campioanelor – alături de Simona Halep în anul 2016

•             Medalia de bronz în anul 2015 la Campionatul Mondial – alături de Echipa Națională de Handbal Feminin a României

•             Prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, la Jocurilor Olimpice de la Rio în anul 2016 – alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea

•             Locul 1 la proba de dublu de la BRD Nastase Țiriac Trophy, în anul 2016 – alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea

•             Locul1 și 2 la proba de dublu de la Mutua Madrid Open, anul 2016 – alături de Horia Tecau si Florin Mergea

A participat la pregătirea sportivilor din cadrul loturilor naționale de înot și badminton ale României precum și a celor din Academia de Dans „Mihai Petre”.

Iar acum pregătește numeroși sportivi de top, printre care jucătoarele de tenis Gabriela Ruse, Georgia Crăciun, fotbaliști, lotul național de natație, echipa de volei masculin a clubului CSA Steaua București.

Dotat după cele mai înalte standarde, centrul KinetoFit dispune de o sală de kinetoterapie, spații funcționale pentru fizioterapie cu aparatură de ultimă generație, masaj terapeutic și sportiv, precum și sală de pregătire fizică.

Distribuie in retelele sociale: