Breaking News! Relatari de ultima ora despre un adevarat grup infractional din Calarasi

Mai jos putem vedea povestea ingrozitoare a unui tanar matematician care a fost prejudiciat cu o suma foarte mare de bani, puteti vedea plangerea penala facuta de acesta:


TOPOLOGEANU EUGENIU MIRCEA, din Calarasi, de profesie informatician, master in analiza matematica, director executiv la SC E-TOP COMPANY SRL, va aduc la cunostinta ca am fost prejudiciat cu suma de 36500 Euro (suma purtatoare de dobanzi, conform Contract de imprumut nr 00057/11.06.2018 De la Banca Transilvania Calarasi), reprezentand contravaloarea reabilitarii (refacere structura de rezistenta si intrare in legalitate) a imobilului din Calarasi, str Dan Mateescu, nr 13, de catre mai multe persoane asupra carora planeaza suspiciunea rezonabila ca formeaza un grup infractional organizat din care fac parte notari, conducatori de institutii bancare, functionari din aparatul administrativ, interlopi care se ocupa de infractiunile de: spalare de bani, evaziune fiscala, fals in inscrisuri, insalaciune.

Pentru a dovedi cele spuse este necesar sa se verifice si legalitatea vanzarilor/ instrainarilor succesive care au avut loc anterior incheierii actului de vanzare/ cumparare cu incheiere de autentificare nr.882 din data 31.07.2018 al imobilului din Calarasi, str Dan Mateescu, nr 13.

In fapt, in urma cu 4 luni , vazand un anunt de vanzare a unei case situate in Calarasi, str Dan Mateescu, nr 13 si luand legatura la nr de telefon afisat cu persoana din spatele telefonului, am aflat ca aceasta casa este de vanzare la pretul de 66000 Euro.

La intalnirea programata in aceeasi zi s-au prezentat 2 persoane: Vasile Ionut Valentin si Denis Adin Voda; ei s-au recomandat ca fiind verisori (ulterior, am aflat ca nu au nici o legatura de rudenie, singura legatura intre ei fiind numita Raiu Iuliana adevarata proprietara a casei). La acea prima intalnire, Denis Adin Voda  mi-a spus ca acea casa este de fapt, a matusii sale Raiu Iuliana, lucru confirmat si de catre ea, dar ca actele sunt pe numele lui Vasile Ionut Valentin.

Cand am intrebat de ce au facut asa, ei mi-au spus ca asa procedeaza de obicei in afacerile imobiliare pe care le deruleaza frecvent.

Mi-au prezentat casa ca avand si instalatie electrica, instalatie sanitara si o fosa septica si mi-au spus ca pretul ei este de 66.000 euro.

La instalatia electrica Vasile Ionut a recunoscut ca ar mai fi putin de lucru, dar ca o va finaliza el atunci cand se va ajunge acolo cu lucrarile.

In urma vizionarii casei am spus ca sunt interesat si ca imi doresc sa o cumpar.

Ulterior, am aflat ca Raiu Iuliana este intr-adevar  un dealer imobiliar, intrucat si un prieten de-al meu, Valentin Emanoil – managerul spitalului judetean Calarasi   si-a cumparat un apartament de la ea. De altfel, am fost cu  Valentin Emanoil la Raiu Iuliana si am discutat impreuna despre conditiile de cumparare ale casei (documente,pret, timp necesar intocmirii actelor).

Cand am vizualizat in detaliu casa am observat ca, intr-adevar, termopanele aveau numele ei lipit pe benzi, iar muncitorii pe care i-am angajat ulterior au confirmat ca Raiu Iuliana este adevaratul proprietar al casei si ca au mai lucrat pentru ea atat la aceasta casa in alt moment al lucrarilor, cat si la alte case pe care Raiu Iuliana le-a cumparat si le-a revandut rapid dupa o minima amenajare.

Faptul ca Raiu Iuliana era persoana care platise de fapt casa si persoana de legatura dintre mine si Vasile Ionut (care nu-mi inspira incredere prin stilul neconformist pe care il afisa), a fost un plus de incredere pentru mine pentru ca pe ea o cunosteam.

Raiu Iuliana este administratorul terasei  Class care isi are sediul chiar pe strada  noastra. Prin intermediul acestei  terase am interactionat in cateva randuri cu ea, parand o persoana onorabila.

Am decis sa cumpar aceasta casa intrucat mi s-a parut o achizitie buna.

Am mers cu actele la OTP Bank Calarasi, la doamna Leriu Florina ,directoarea bancii, unde aveam si cardul de salariu si am declarat ca imi doresc sa iau un imprumut pentru a achizitiona aceasta casa la pretul de 66.000 euro.

In urma evaluarii casei de catre expertul autorizat acreditat de OTP Bank venit de la Bucuresti, casa a fost evaluata la suma de 67.000 euro (Raport de evaluare efectuat de SC East Bridge SRL cu nr.inregistrare 12605/EB/02.05.2018 – evaluator Mihai Dumitrescu). cu aceasta ocazie, expertul  a constatat ca planurile casei nu erau conforme cu realitatea fizica din teren: casa avea un regim de P+ M in acte, iar pe teren era P+1 + M.

Din acest motiv, banca a decis ca trebuie sa rezolv aceasta problema de neconformitate inainte de a o considera o garantie viabila.

Am crezut ca este o decizie interna a OTP Bank Calarasi, fapt care m-a facut sa ma gandesc la o alta banca.

Numita Iuliana Raiu, mi-a recomandat-o pe doamna directoare de la CEC, Victorita Baicu, ca fiind o prietena buna de a dansei, vecina de bloc si colaborator la un proiect european pe care il pornise, un START-UP derulat prin CEC si care ii mai facilitase si alte imprumuturi bancare. Asa ca a sunat-o la telefon pe directoarea CEC Bank Calarasi care m-a primit imediat si mi-a promis ca ma va rezolva sigur.

La CEC Bank a urmat o noua evaluare a casei, o noua analiza, iar concluzia a fost aceeasi: actele casei nu erau conforme cu realitatea, iar valoarea de la evaluarea CEC-ului a fost mai mica decat cea de la OTP Bank. Mai mult, experta CEC a fost mai reticenta, atragandu-mi atentia ca aceasta casa fusese cumparata in urma cu 2 luni la un pret de 22.000 euro – vanzare autentificata prin Biroul Notarial Serban Angelica (casa neavand la momentul respectiv toate inscrisurile legale in cartea funciara, intrarea in legalitate fiind facuta de mine ulterior, iar casa fiind declarata la o  valoare sub baremul obligatoriu al Notariatelor) .

Concluzia reprezentantilor CEC Bank Calarasi a fost aceeasi:

Pentru a putea lua un credit bancar si a gira cu aceasta casa ea trebuia sa intre in legalitate cu actele, iar pentru a fi mai bine evaluata ne-au recomandat sa o facem locuibila.

Am vorbit cu Iuliana Raiu si cu Vasile Ionut in legatura cu aceasta concluzie a bancii.

Raiu Iuliana mi-a  spus sa ma ocup eu de toate lucrarile care vor fi necesare , pe care , ulterior, sa le scadem din valoarea la care va ajunge casa dupa evaluarea finala.

Am inceput actiunea de intrare in legalitate la Primaria Calarasi.

Am efectuat documentatia de intrare in legalitate a mansardei deoarece initial a fost autorizata o locuinta in regim de inaltime P+M, receptionata de catre Primaria Municipiului Calarasi cu regim de inaltime P+M si inscrisa in cartea funciara la OCPI , desi in teren era executata o cladire cu regimul de inaltime P+1+M.

Pentru intrarea in legalitate, conform Ord 839/2009 art 59, a fost necesara efectuarea unei expertize tehnice (la cerinta de calitate ”stabilitate si rezistenta mecanica”), de altfel solicitata si prin certificatul de urbanism nr 327/ 11.06.2018. Expertiza tehnica pt rezistenta a fost efectuete de firma CECAS PROIECT SRL  (ing Manea Dorin si ing Manea Cecilia, din Calarasi) care a ajuns la concluzia ca aceasta casa comporta un risc seismic maxim; gradul de de rezistenta estimat : NUMAI 22%.  A rezultat ca fiind necesar consolidarea stalpului central si a grinzilor aferente de la parter, ca si realizarea unei nervuri din beton armat de acces la etajul 1. De asemenea, au fost realizate modificari la instalatia sanitara si electrica aferente acestor modificari.

Prin Certificatul de urbanism nr. 327//11..06.2018 emis de Primaria Municipiului Calarasi pentru extindere pe verticala am intocmit documentatia tehnica pentru autorizarea construirii (DTAC 355/2018), expertiza tehnica pentru cerinta “Securitate la incendiu” nr 38/16.06.2018 (Expert tehnic Vale I. Ioan nr. 0050090),Raport de evaluare seismica (conform P1000-3-2008) E 145/2018 (expert tehnic Kober L Helmut).

Amenda aplicata de inspectorul Primariei pentru nerespectarea planului initial plus toate avizele afererente (autorizatia de construire , comisioanele ISC), le-am achitat eu in numele proprietarului din acte al casei (Vasile Ionut).

Am inceput lucrarile de consolidare, lucrare pe care am efectuat-o cu o firma autorizata cu diriginte de santier, maistru plus 9 muncitori care au lucrat o luna. Lucrarea a costat peste 30.000 euro, bani pe care i-am achitat eu integral.

Expertul in instalatii sanitare a constatat ca de fapt casa nu avea fosa septica, iar electricienii chemati au constatat ca TOATA instalatia electrica trebuie refacuta.

In urma finalizarii lucrarilor si a inscrierii in cartea funciara a casei a tuturor modificarilor (prin firma Komora), CEC Bank a facut o evaluare  finala si a estimat casa la 100.000 euro.

Aceasta suma ar fi compusa din 81.000 euro credit bancar si aproximativ 19.000 euro (85130lei) avansul pe care trebuia sa-l platesc eu in contul cumparatorului.

Cum deja noi investisem peste 36500 Euro in aceasta casa, am stabilit cu Raiu Iuliana si cu  Vasile Ionut ca sa-mi restituie suma de 36500 Euro, dupa ce banca ii vireaza creditul pe care il angajasem  si eu ii viram avansul stabilit prin banca, iar Raiu Iuliana prin interpusul Vasile Ionut sa-si pastreze suma de 63.000 euro (diferenta fiind asumata de Raiu Iuliana pentru lucrarile la fosa septica si o foarte mica suma pentru instalatia electrica).

Deci, suma de plata pe care Vasile Ionut trebuia sa o returneze este de 36500 euro, suma pe care el o confirma in fata directoarei CEC Bank, a celorlalti reprezentanti ai CEC-ului (dna Manda Mirela, dna Constantin Daniela), notar Barbaresso Crina Beatrice, mama mea, dr Topologeanu Gabriela (exista iregistrari ambientale multiple care pot dovedi usor intelegerea).

Pentru ca mama mea, dr Topologeanu Gabriela nu a avut incredere in aceste persoane, in dimineata zilei in care i-am virat avansul de 85130 lei in contul lui Vasile Ionut a insistat sa facem un act de imprumut intre mine, Topologeanu Eugeniu Mircea (ca imprumutator) si Vasile Ionut Valentin (ca imprumutat) cu martor Topologeanu Gabriela pentru suma reala de 36500 euro la cursul BNR, act pe care l-am facut in 27.07.2018 si l-am semnat toti trei.

Pentru efectuarea actelor de vanzare/cumparare directoarea CEC-ului ne-a spus ca CEC Bank Calarasi lucreza NUMAI cu Biroul Notarial  Barbaresso Crina-Beatrice.

Cu toate ca suntem calaraseni vechi, totusi nu stiam ca exista un notar in Calarasi cu acest nume, insa atat directoarea CEC-ului, cat si Vasile Ionut m-au asigurat ca este o persoana de incredere si ca doamna notar ne face o concesie si ne primeste chiar in perioada asta a concediilor. De altfel, s-a dovedit ca doamna notar Barbaresso Crina Beatrice s-a prezentat la notariat in momentul in care Vasile Ionut a apelat-o telefonic.

Tot pe fondul neincrederii legate de aceste persoane, mama mea a fost la CEC Bank Calarasi si a discutat cu dna directoare Baicu Victorita cerandu-i garantii ca tranzactia se va face in deplina siguranta si ca ne vom recupera banii investiti in casa. Doamna Baicu Victorita a asigurat-o pe mama mea ca nu va fi nici o problema ,ca tranzactia se va face in biroul dansei in deplina siguranta si ca tranzactia va fi incheiata in momentul in care Vasile Ionut se va duce la sfarsit la notar sa dea o declaratie pe propria raspundere ca a intrat in posesia banilor, iar in acel moment doamna notar nu o sa-i primeasca declaratia decat daca vorbeste cu mine si ii confirm ca mi-am primit suma datorata de Vasile Ionut

Am ajuns la Biroul Notarial Barbaresso Crina Beatrice  marti, 7.08.2018, eu , sotia mea, Topologeanu Ana Maria (care nascuse prin cezariana si se externase de 24 de ore), Vasile Ionut Valentin si un reprezentant al CEC Bank Calarasi – doamna Constantin Daniela.

Eram 4 persoane, inclusiv notarul de fata atunci cand i-am transmis doamnei notar ca Vasile Ionut Valentin trebuie sa imi returneze aproape 169.000 lei.

Vasile Ionut a confirmat.

 Doamna notar a spus ca asta este intelegerea noastra si ca putem merge pe incredere.A spus: “Sa inteleg ca este o problema de incredere?” si apoi, adresandu-mi-se mie: “Haideti,trebuie sa aveti incredere pentru ca Ionut a semnat actul  si sunteti practic proprietar”. Dupa ce mi-a spus ca trebuie sa am incredere mi-a oferit o cruciulita, lucru care m-a facut sa-mi sporeasca increderea in aceasta persoana evlavioasa.

Cand i-am cerut doamnei notar ca sa-mi autentifice actul de imprumut intre mine si Vasile Ionut ca persoane fizice, doamna notar a precizat ca nu poate sa faca acest document spunandu-mi ca are la dispozitie un timp limitat (“o ora”) si ca trebuie sa ne grabim sa mergem la banca si sa-i fac transferul lui Vasile Ionut Valentin avansul din contul meu.

Eu i-am comunicat doamnei notar ca nu sunt pregatit financiar pentru a plati la momentul efectuarii actelor onorariul dansei de 6513 lei, dar Vasile Ionut Valentin s-a oferit  sa plateasca el aceasta suma in locul meu doamnei notar, care nu mi-a dat nici o factura/chitanta.

A ramas sa mergem la CEC Bank cu actul de vanzare/cumparare pentru ca CEC-ul sa transfere creditul de 81000 Euro in contul vanzatorului si sa programam data cand vom scoate impreuna banii de la CEC Bank Calarasi.

Vasile Ionut Valentin s-a programat pentru a scoate banii peste doua zile, adica in data de 8.08.ac, pentru a evita un comisionul de tragere de urgenta de1%.

In  dimineata zilei de 8.08.ac la ora 09:00 l-am sunat pe Vasile Ionut pentru a ne intalni si a-mi returna suma de bani datorata de 36500 euro.

Mi-a spus ca ne intalnim peste doua ore.

Intre timp, am fost sunat de la CEC Bank Calarasi de doamna Manda Mirela si am fost anuntat ca Vasile Ionut Valentin a scos banii cu o zi inainte, pe data de 7.08.2018. Aceasta conversatie o am inregistrata.

l-am sunat pe Vasile Ionut si avea telefonul inchis.

Am incercat sa vorbesc cu doamna Baicu Victorita –directoarea CEC Bank Calarasi care mi-a spus ca si-a luat concediu de odihna si ca nu e in localitate pana luni, 13.08.2018.

Am incercat sa vorbesc cu doamna notar, dar avea pe usa ca este in concediu de odihna in aceeasi perioada ( 8-10.08.2018). Precizez ca nu am nr de telefon al doamnei notar.

Stiam de la directoarea CEC Bank ca Vasile Ionut Valentin mai are de dat o declaratie la notariat ca sa se poata finaliza tranzactia. Am sunat-o pe doamna directoare a CEC Bank si am intrebat-o cand o sa poata da declaratia Vasile Ionut in fata notarului si mi-a confirmat ca daduse declaratia cu o seara mai inainte

Am sunat-o pe Iuliana Raiu care parea foarte surprinsa  si extrem de alarmata ca Vasile Ionut nu e cu mine la banca ca sa scoata banii si sa-mi dea partea mea de 36500 Euro la care ne-am inteles. Ulterior, a spus ca impreuna cu nepotul ei, Adin Denis Voda, a facut 300 km ca sa-l gaseasca pe Vasile Ionut.

Am inregistrarea conversatiei.

In cursul urmatoarei zile, Vasile Ionut mi-a raspuns la telefon si mi-a spus ca nu am avut nici o intelegere si intelegerea a fost “sa-mi vanda casa cu 103000 (!!!) Euro si ca acesti bani i-a si primit” .Am inregistrarea conversatiei. De fapt, el primise 98000 Euro!

Am mai multe inregistrari din care rezulta intelegerea noastra mutuala si in care el confirma suma pe care urmeaza sa o returneze ca fiind aportul nostru in infrastructura casei.

Atunci am inteles ca am fost escrocat de aproape 36500 euro.

Iuliana Raiu a spus ca ea nu stie ce s-a intamplat cu banii si nici cu Vasile Ionut si ca de fapt nu este casa ei si “sa fac tot ce trebuie sa-l gasesc si sa-mi recuperez banii”.

Ulterior,eu l-am vazut pe Vasile Ionut in prezenta ei in repetate randuri, lucrand nestingherit la terasa Iulianei Raiu si cand l-am abordat mi-a spus “ sa-l las in pace ca nu imi datoreaza nici un ban si sa nu-l mai stresez ca se duce la politie si ma reclama”, lucru pe care l-a si facut.

Precizez ca si eu m-am dus la Politie a doua zi (pe 9.08.2018) cand am realizat ca Vasile Ionut nu mai raspunde la telefon si ca practic am fost escrocat, iar politistii mi-au spus ca sa fac o plangere cat mai completa, dar ca ei nu cred ca voi mai recupera vreun ban.

Ulterior, in urma cautarilor facute pe site-uri online de dosare si procese am aflat ca Iuliana Raiu este cercetata in multiple dosare penale, ea netinand cont de nici o institutie a statului.

Cand am inceput sa intreb prin oras despre activitatea infractionala a numitei Raiu Iuliana am aflat ca ea se afla intr-o retea de spalare de bani si ca in spatele ei ar fi un celebru interlop  din judetul Calarasi judecat pentru trafic de persoane, prostitutie, atac armat, spalare de bani si am fost sfatuit pentru binele familiei mele sa uit de paguba si sa nu-i mai deranjez pe infractori  pentru ca nu am nici o sansa sa rezolv ceva.

Am fost la doamna notar cand s-a intors din concediu si m-a primit foarte distant si protocolar (si-a schimbat radical atitudinea) si mi-a zis ca a avut grija sa se acopere si poate demonstra organelor abilitate ca si-a facut datoria. Practic, m-a dat afara in cateva minute. De altfel, dna notar, intr-o discutie telefonica cu dna directoare de la CEC Bank Calarasi (discutie care a avut loc in data de 13.08.ac, ora 11:17, discutie care a durat 8 minute si 17 secunde), recunoaste ca i-am solicitat sa autentifice un contract de imprumut intre persoane fizice si ca a refuzat “pentru ca se grabea” si ca ne-a chemat a doua zi (cand se afla in concediu!!!);  iar atunci cand doamna directoare de la CEC Bank a intrebat-o de ce nu a anuntat ca Vasile Ionut a dat declaratia pe proprie raspundere ca si-a primit banii (declaratie pentru care a venit de acasa!!) a spus ca a omis.

Domnule Prim Procuror, din expunerea pe care v-am facut-o consider ca exista suspiciunea rezonabila ca am fost victima unui grup infractional organizat care functioneaza in raza judetului Calarasi si care se ocupa de  spalare de bani, evaziune fiscala, fals in inscrisuri, inselaciune, deturnare de fonduri europene.

In probarea cauzei pot face dovada celor declarate cu inscrisuri, martori, inregistrari audio telefonice si ambientale facute de mine pentru a-mi proba cauza.

Martori:

 1. Georgescu Liliana Valentina – director BT Calarasi

Cunoaste motivul contractului de imprumut nr 00057/11.03.2018 facut de Cabinet Medical Dr.Topologeanu Gabriela la BT Calarasi si destinatia acestuia

 1. Leriu Florina – director OTP Bank Calarasi

Stie pretul imobilului din strada Dan Mateescu, nr.13

Are raportul de evaluare initial efectuat de expertul agreat de OTP

 1. Mihai Dumitrescu – evaluator agreat de OTP de la firma East Bridge SRL care a facut evaluarea in data de 02.05.2018 si care a intocmit raportul de evaluare
 2. Baicu Victorita – director CEC Bank Calarasi

Stie pretul imobilului, despre evaluarea initiala si cea finala a imobilului

Cunoaste intelegerea legata de rambursarea sumei de aproape 36500 euro cu Vasile Ionut.Am avut aceasta discutie cu Vasile Ionut in biroul doamnei directoare.

 1. Topologeanu Gabriela – medic, administrator al SC.Cabinet Medical dr.Topologeanu Gabriela, a facut contract de imprumut nr. nr 00057/11.03.2018 la BT Calarasi in scopul de a plati cu el toate modificarile de la imobil pentru intrarea lui in legalitate;Cunoaste valoarea imobilului, cunoaste intelegerea cu Vasile Ionut; a fost martor la contractul de imprumut cu Vasile Ionut
 2. Emanoil Valentin – manager Spitalul Judetean Calarasi

Cunoaste intelegerea cu Raiu Iuliana si Vasile Ionut; cunoaste despre afacerile imobiliare ale numitei Raiu Iuliana intrucat el insusi a cumparat apartamentul personal de la ea.

 1. Manda Mirela – ofiter credite la CEC Bank Calarasi, cunoaste valoarea imobilului, are detalii despre imprumutul efectuat de mine la CEC Bank, despre intelegerea avuta cu Vasile Iuliana, despre suma pe care Vasile Ionut trebuia sa mi o restituie. Doamna Manda este cea care m-a sunat a doua zi dupa ce Vasile Ionut a ridicat toti banii sa ma intrebe daca Vasile Ionut s-a achitat de datoria catre mine (am inregistrarea conversatiei)
 2. Constantin Daniela – ofiter credite la CEC Bank Calarasi, cunoaste intelegerea pe care am facut-o cu Vasile Ionut, intrucat m-a insotit la notar ca representant al bancii CEC si a fost de fata la discutia purtata cu Vasile Ionut in fata notarului Barbaresso Crina Beatrice in care acesta recunoaste ca avea sa imi returneze suma de 36500 euro(de fapt s-a vorbit de suma in lei de aprox 169.000 lei)
 3. Topologeanu Ana-Maria – sotia mea, asistenta medicala. A asistat pasiv la discutie, avand copilul nou nascut in brate.
 4. Manea Dorin si Manea Cecilia – expertii de la firma Cecas Proiect SRL care au expertizat casa si care au poze de dinainte si poze de dupa investitia noastra
 5. Samoila Laurentiu – arhitectul sef al orasului. Cunoaste provenienta a imobilului din Calarasi, str Dan Mateescu, nr 13 si povestea ei.Cunoaste pretul de cumparare imobilului stabilit de catre vanzator.
 6. Marius Enache – expert arhitect.Este persoana pe care mi-au recomandat-o angajatii din primarie pentru a introduce imobilul in legalitate.Marius Enache mi-a spus ca un prieten de-al lui a incercat sa cumpere aceasta casa si stia pretul si istoria ei.
Distribuie in retelele sociale: