Care au fost rezultatele deciziei Microsoft de a introduce săptămâna de lucru de patru zile în Japonia

Microsoft a dat drumul unui program pilot în filiala din Japonia pe durata lunii august, în cadrul căruia săptămâna de lucru a fost redusă la patru zile, iar productivitatea angajaților a crescut cu 40%, informează Bloomberg.

Programul “Work-Life Choice Challenge Summer 2019” a acordat angajaților cu program întreg cinci zile de vineri libere, în luna august. Angajații au fost plătiți în continuare, chiar dacă nu au lucrat. Pe lângă această măsură, durata ședințelor a fost stabilită la maximum 30 de minute și au fost încurajate discuțiile online, în locul celor față în față.

În urma unui sondaj efectuat printre angajați, 92% dintre aceștia s-au declarat încântați de ziua liberă câștigată în fiecare săptămână.

Japonia se luptă de mulți ani să reducă durata timpului petrecut de angajați la muncă. Statul nipon se confruntă și cu o lipsă a forței de muncă și o populație tot mai îmbătrânită.

Programul pilot desfășurat de Microsoft în vară a însemna pentru companie și costuri reduse cu 23% la enegia electrică, dar și 59% mai puține pagini printate, comparativ cu luna august a anului trecut.

Distribuie in retelele sociale: