Care este secretul românului ce vrea să parcugă înot cele 7 maratoane acvatice – Oceans”s Seven

Doar 7 oameni din lume, dintre care 3 europeni, au reuşit să parcugă înot până acum cele 7 maratoane acvatice. Ocean”s Seven se numeşte acest proiect şi este echivalentul în alpinism al proiectului Seven Summits.

Cele 7 locuri din proiectul Ocean”s Seven sunt:
1. English Channel ( Marea Britanie – Franţa) – 34 km;

2. Strâmtoarea Gibraltar (Spania-Maroc) – 30 km;

3. Canalul Molokai (Hawaii, între insula O”AHU si Moloka I)- 42 km;

4. Catalina Channel (Los Angeles, SUA)- 35 km;

5. Strâmtoarea Tsugaru (nordul Japoniei)- 20 km;

6. Strâmtoarea Cook (Noua Zeelandă)-22 km;

7. Ocean”S Seven Canalul Nordic (între Scotia şi Irlanda)- 21 km.

Paul Georgescu (37 de ani), cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul de 13h 34′), este temerarul care doreşte să facă toate cele 7 maratoane acvatice până în 2020.

“Am vomat de 9 ori, din cauză că am înghițit multă apă de la valurile imense. Am vrut să renunț de ‘n’ ori, dar acum aveți cel mai rapid român care a traversat canalul, ca profesor de sport”, a fost mesajul lui Paul după ce a traversat Canalul Mânecii.

Actualul profesor de educație fizică și sport de la International British School of Bucharest, care este un obișnuit al concursurilor de triatlon, se pregăteşte pentru Ocean”s Seven înotând zilnic aproximativ 7 km la piscina de la Alexandreea Club Fitness @ Spa din București, unde este şi instructor.

Patronul complexului Alexandreea Club Fitness @ Spa din București, Alexandru Hârleșteanu, este recunoscut pentru sprijinul pe care îl acordă celor dornici să facă performanță.

“Conditiile pe care trebuie sa le îndeplineşti ca să răspunzi provocării celor 7 oceane sunt foarte dure. Vremea este schimbătoare, trebuind să înot cele mai periculoase strâmtori din oceanele lumii. Traversările se fac în prezenţa unor observatori, neavând voie să atingi barca de suport.

Se înoată doar în slip, fără costum de protecţie. Temperatura apei poate atinge valori sub 14 grade. Una din cele mai periculoase ape din lume e la strâmtoarea Cook. Cel mai greu va fi Canalul Nordic din cauza temperaturii extrem de scăzute a apei. Distanţele sunt între 20 si 42 de kilometri, dar se pot tripla din cauza curenţilor extrem de puternici. Va fi încă o experienţă specială pentru mine, iar pentru elevii mei de la International British School of Bucharest o bună motivaţie”, a declarat Paul Georgescu.

Distribuie in retelele sociale: