Cat de important este sa-ti pui un implant dentar cat mai devreme? Afla ce trebuie sa stii inainte de o astfel de interventie!

Persoanele care isi doresc sa se bucure de o dantura sanatoasa si completa, chiar daca in prezent au goluri in cavitatea bucala au la dispozitie posibilitatea de a-si pune un implant dentar sau mai multe, in functie de nevoile personale.

Este vorba despre un tratament modern si eficient, la care apeleaza din ce in ce mai multi indivizi datoria numeroaselor avantaje de care au astfel parte. Medicii recomanda adultilor sa mearga la o consultatie de urgenta, imediat dupa ce sufera traumatisme cranio-faciale sau isi pierd dintii din cauza a diferite boli. De ce? Cu cat tratamentul incepe mai devreme, cu atat sansele ca specialistii sa lucreze mai usor sunt mai mari!

Ce sunt implanturile dentare?

Pentru inceput, pacientii trebuie sa stie ca implanturile sunt piese din titan pur, care, de cele mai multe ori au forma unor suruburi.si care au scopul de a crea radacini artificiale in osul maxilar, in locurile in care dintii naturali lipsesc.

Peste piesele din titan, medicii pun segmente intra osoase, respective supraosoase, care sunt cunoscute drept bonturi protetice. Ele sunt apoi acoperite cu ajutorul unor coroane sau cu ajutorul unor proteze, in functie de ce isi doreste fiecare.

Cat timp rezista implanturile?

Tratamentele cu implanturi realizate pana acum arata faptul ca pacientii se pot bucura de ele sip ana la 20 de ani, mai ales daca le ingrijesc foarte bine. Este esential ca indivizii sa respecte intocmai sfaturile primite din partea specialistilor cu care au colaborat, pentru ca astfel vor putea mari dura de viata a implanturilor.

Cat dureaza sa iti pui un implant dentar?

Tratamentul pentru realizarea unui implant dentar poate varia, in functie de tipul de lucrare necesara, dar si in functie de cate goluri trebuie sa umple medicii. De exemplu, tratamentele pot dura intre 3 si 6 luni, insa nu este exclus sa se intinda pe o perioada mai lunga, daca stomatologii se confrunta cu situatii pline de provocari.

Implanturile se aseaza mai bine cu cat sunt puse mai repede

Imediat dupa ce indivizii isi pierd unul sau mai multi dinti, ei trebuie sa mearga cat mai repede la specialisti in domeniu, pentru a gasi variantele potrivite pentru ei. Cu cat gingiile stau descoperite mai multa vreme, cu atat sansele ca implanturile sa fie realizate mai usor scad.

De exemplu, cei care observa ca si-au pierdut un dinte, trebuie sa se trateze, pana cand zona respectiva se vindeca. Abia apoi poate incepe tratamentul pentru implanturi.

Spre deosebire de solutiile stomatologice temporare, asa cum sunt protezele dentare, implanturile sunt excelente pentru persoanele care isi doresc sa poata manca, vorbi si rade nestingheriti.

Este vorba despre o metoda moderna prin care dantura poate fi completata, astfel incat sa isi poata indeplini toate functiile in parametri normali. Chiar daca multor oameni le este frica de stomatologi, ei trebuie sa isi ia inima in dinti si sa isi faca o programare cat mai curand!

Distribuie in retelele sociale: