Ce Jante să-mi Cumpăr pentru mașina mea – Cum le aleg ?

Nicio inspecție tehnică periodică fără verificarea jantelor autoturismului, niciun drum lung fără un minim control al „picioarelor” mașinii, fie ele jante din tablă, fie jante aliaj. Siguranța depinde de starea acestor jante auto, iar șoferii iscusiți țin cont de acest aspect, mai ales atunci când pornesc pe un traseu solicitant.

Cum alegem jantele și mai ales ce verificăm la acestea? Sau ce anume verifică specialiștii la jantele mașinii noastre? Iată câteva secrete împărtășite de specialiștii de la Vadrexim! Indicatorii principali ai jantelor sunt alcătuiți din cifre și litere, după cum urmează în acest exemplu 7,5Jx17H2 4×100, ceea ce înseamnă:

  1. Lățimea jantei: 7,5.
  2. Tipul buzei de la jantă: J.
  3. Diametrul în inch al jantei: 17.
  4. Cocoașa dublă a jantei: H2.
  5. 4 este numărul de prezoane.
  6. 100 este distanța dintre prezoane.

Toate informațiile despre indicatorii unei jante dar si despre anvelope pot fi consultate pe portalul dedicat al celor de la Vadrexim!

Prin urmare, atunci când doriți să cumpărați jante tablă sau jante din aliaj pentru mașina dumneavoastră, nu vă orientați după culoare sau/ și aspect exterior/estetic. Țineți cont de parametrii indicați în cartea tehnică a mașinii, alegeți tipul de jante aliaj sau jante tablă în funcție de nivelul de rezistență la care vă așteptați și, neapărat, luați în calcul specificațiile impuse de tipul de autoturism. În funcție de jante alegeți și anvelopele.

Important: jantele din aliaj sunt concepute și pentru a rezista uzurii provocate de umezeală sau de substanțe cu sare care sunt de regulă împrăștiate pe șosea pe timpul sezonului rece.

Distribuie in retelele sociale: