Ce lapte pentru sugari să alegi?

Laptele pentru sugari, lapte artificial, formule pentru sugari, lapte pentru sugari vârstă a 2-a… Este dificil să umbli printre rafturi și să știi ce să alegi în funcție de lapte praf preț. Dacă nu dorești sau nu poți alăpta copilul cu lapte matern, ai la dispoziție o gama largă de lapte praf pentru sugari pe care să-l oferi copilului tău dintr-un biberon.

Ce este laptele praf pentru sugari?

Numim „formule pentru sugari”, laptele praf destinat hrănirii copiilor de la 0 la 6 luni. Se numesc „follow-on formule“ ( tipurile de lapte de vârstă a 2-a ), laptele praf destinat copiilor între 6 luni și un an. Există reglementări europene care specifică diferitele obligații de compoziție pentru aceste tipuri de lapte praf, Directiva 2013/46 / UE a Comisiei din 28 august 2013 de modificare a Directivei 2006/141 / CE din 22/12/06.

Aceste formule sunt dezvoltate pentru a satisface, singure, nevoile nutriționale ale bebelușilor în primele luni de viață până la introducerea unei hraniri complementare adecvate. Este recomandat să soliciți sfatul medicului tău înainte de a utiliza orice formulă pentru sugari.

La naștere, se recomandă alăptarea exclusivă. Dacă nu dorești sau nu poți alăpta, ți se va oferi o formulă pentru sugari sub formă biberon de vârstă 1. Nu uită să indici dacă sunt cunoscute alergii în familia ta, această va determina alegerea unui anumit lapte. Unele formule de lapte praf sunt vândute în supermarketuri, altele în farmacii.

Până la aproximativ 4 până la 6 luni, dietă copilului dumneavoastră este exclusiv lapte. Între 4 și 6 luni și un an, vei introduce alte alimente permițând treptat diversificarea alimentelor. Trecerea de la formulele pentru sugari (vârstă 1) la formulele de continuare (vârstă a 2-a) are loc în momentul diversificării.

Lapte adaptat tuturor

Laptele praf pentru sugari se face încercând să se apropie cât mai mult de calitățile nutriționale ale laptelui matern. De obicei, sunt fabricate din lapte de vacă, care suferă diverse ajustări și transformări pentru a satisface nevoile copiilor și capacitățile lor digestive. Din 2013 există câteva formule de lapte pentru sugari din lapte de capra.

Laptele are niveluri diferite de proteine, carbohidrați, lipide, fier, minerale, vitamine. Primul pas în alegerea formulei pentru bebeluși potrivite pentru bebelușul tău este să discuți cu medicul tău. Alegerea laptelui depinde în primul rând de vârstă, starea fiziologică și specificitățile copilului tău: prezintă un risc alergic, cum se comportă când și după ce a luat sticlă etc.

Cu toate acestea, tot laptele de pe piață este strict controlat și trebuie să îndeplinească criteriile pentru compunerea reglementărilor europene. Există 3 categorii:

·      Laptele „standard” de vârstă 1 și 2, este destinat copiilor care nu au probleme, vândute în supermarketuri și în farmacii,

·      se oferă lapte pentru tulburări funcționale pentru a încerca să îmbunătățească tulburările digestive ușoare, vândute în supermarketuri și în farmacii,

·      laptele terapeutic, vândut exclusiv în farmacii, este destinat hrănirii bebelușilor care suferă de boli precum alergia la proteinele din laptele de vacă, boală de reflux gastroesofagian, intoleranță la lactoză etc.

Distribuie in retelele sociale: