Ce trebuie sa stii despre implanturile dentare?

Cea mai importantă este sănătatea. Și dinții sănătoși sunt cea mai bună dovadă, sunt valoroși, sunt albi ca de zăpadă și perfecţi chiar și artificiali. De aceea părinții iubitori îşi învaţă copii să îşi menţină igiena orală încă din copilărie și să îi hrănească cu alimente bogate în calciu. Un rol important îl joacă și ereditatea.  Dacă la un moment dat în viața ta ai uitat de sănătatea dinţilor, iar zâmbetul nu mai este atât de frumos, stomatologul insistă pe îndepărtarea dinților bolnavi şi realizarea de implanturi dentare. Costul unui astfel de tratament este destul de mare, dar accesibil.  În stomatologie, un implant se numește rădăcină artificială a dinților, realizată, de regulă, din titan. Componentele unui dinte sunt: coroana (supragingival) şi rădăcina (subgingiva).

Toate organele sunt interconectate și își îndeplinesc funcțiile. Ce se întâmplă în timpul mestecării și cum pot afecta implanturile dentare acest proces? Sarcina din coroana dintelui este transferată pe rădăcină, apoi la osul din jurul rădăcinii.  În absența unui dinte, cu boli inflamatorii, umpluturi sau coroane prost realizate, sarcina nu este distribuită corect și se atrofiază țesutul osos. Astăzi, niciun tip de proteză nu oferă un înlocuitor atât de bun pentru un dinte sănătos, precum implanturile dentare. Excedent oferă la alegere multe tipuri de implanturi dentare care îți pot face zâmbetul perfect.

Avantajele implantării dentare

Protecția țesutului osos de atrofie. Mulți oameni nu merg la stomatologie în timp util, ci în ultima clipă, ceea ce este prea târziu. Mai mult, o persoană, adesea inconștientă, începe să mestece în principal pe o anumită parte a maxilarului, şi astfel,  nu toți dinții capătă sarcina de care au nevoie, iar osul este subțiat din cauza lipsei de nutriție necesară. Drept urmare, apar dureri la nivelul maxilarului, dureri de cap, incapacitatea de a deschide gura larg, atenția distrasă etc.

Un implant înlocuiește un dinte pierdut. Acest lucru rezolvă problema nu numai a sănătății, ci și a frumuseții. Multe persoane preferă rădăcinile artificiale, având în vedere prețurile accesibile pentru implanturile dentare din clinica stomatologică de implantologie, care sunt uneori comparabile cu costul „podului”.

Implanturile restabilesc încrederea în sine. Implantarea face posibilă rezolvarea unor probleme, chiar foarte complexe, cu dinții. După implantarea dinţilor, vei căpăta dinți frumoși, care nu se disting de cei naturali.

Implantarea își justifică costul

Cu implanturi dentare vei obține nu numai frumusețe, ci și confort, deoarece implantul nu se simte în gură. Poţi mesteca, ca și înainte, sensibilitatea nu scade din cauza prezenței unui dinte artificial. Prețurile pentru implanturi dentare în diferite clinici, pot varia semnificativ. Însă, nu ar trebui să te iei după un cost prea mic, deoarece poţi fi sigur că există multe lucrări suplimentare, iar costul materialelor în acest caz, este ascuns de tine şi dezvăluit la momentul potrivit.

Distribuie in retelele sociale: