Ceasuri de mână – cum pot fi purtate pentru a pune în valoare o ținută?

Unele persoane consideră că accesoriile atât de adorate în trecut – ceasurile de mână –  s-au demodat odată cu apariţia telefoanelor mobile, care suplinesc şi rolul unui ceas, calendar sau cronometru. Însă, adevărul este că stiliştii susţin că anumite modele de ceasuri de mână sunt încă la modă şi pot fi purtate fără probleme, aducând un plus de stil ținutelor la care sunt asortate.

Cei mai mulţi purtători ai ceasurilor de mână nu ştiu că primul ceas a apărut în urmă cu mai bine de 500 de ani şi că a supravieţuit războaielor şi evoluţiilor tehnologice. Desigur, acum există ceasuri inteligente, dar acestea nu pot sa concureze cu ceasurile clasice, care în trecut exprimau chiar poziţia socială a purtătorilor, fiind un accesoriu nelipsit, care venea în completarea stilului vestimentar.

Motive pentru care ceasurile de mână vor fi mereu în topul căutărilor cumpărătorilor

Ceasurile de mână  nu se vor demoda niciodată și nu vor fi înlăturate din colecția de accesorii a purtătorilor, din mai multe motive:

·                 sunt accesorii foarte utile purtătorilor, care pot vedea în orice moment ora exactă;

·                 sunt accesorii care aparţin unor branduri de lux sau de renume internaţional, precum Rolex, Cartier, Tissot, Patek Philippe sau Casio, care sugerează bun gust și un anumit nivel financiar;

·                 sunt accesorii care reprezintă statutul unei persoane în societate;

·                 sunt accesorii adaptate pentru stilurile vestimentare actuale;

·                 sunt o parte a tradiţiei, o amintire care poate fi transmisă din generație în generație;

·                 reprezintă un cadou perfect pentru orice ocazie, care poate fi oferit atât femeilor, cât și bărbaților.

Spune ce stil vestimentar adopţi, ca să îţi spun ce ceas să porţi

Aşa ar suna adaptarea celebrului proverb, dacă ar fi dedicat iubitorilor de ceasuri. Într-adevar, aceste accesorii pot fi purtate de către oricine, însă nu toate persoanele care optează pentru această variantă de completare a unei ţinute o fac cu bun gust. Atât persoanele pasionate de modă, care sunt la curent cu cele mai noi tendințe, cât şi persoanele mai practice, trebuie să pună accent pe accesoriile folosite, în special pe ceasul de mână.

Iată cum trebuie ales ceasul, în funcție de stilul vestimentar pe care îl adoptă purtătorul:

·                 Stilul casual

Persoanele care adoptă acest stil –  casual, lejer şi relaxat – au nevoie de un ceas prin care să nu epateze, care să nu fie prea elegant dar nici să aibă o notă foarte sport. Ceasurile casual şi smart casual sunt chic şi pot avea curea din piele sau brăţară metalică. Unele dintre ele au diverse accesorii prinse pe curea, având aspect de brățară.

·                 Stilul elegant

Persoanele care au un stil elegant trebuie să poarte ceasuri care ies în evidenţă, modele cu o curea de piele sau cu detalii strălucitoare, care să inspire opulență.

·                 Stilul office

Stilul office este mai uşor de completat din punct de vedere al accesoriilor. Acesta este caracterizat de purtarea pieselor vestimentare precum: pantaloni, fuste conice, sacouri, rochii sobre şi cămăşi în nuanţe uni. Toate acestea pot fi asortate cu ușurință cu ceasuri de mână cu cadran simplu și brăţară metalică, fără alte accesorii şi pietre strălucitoare care să iasă prea mult în evidență.

·                 Stilul sport

Nu în ultimul rând, stilul sport nu trebuie neglijat, fiind adoptat atât de către femei, cât şi de către bărbaţi. Pentru a se potrivi acestui stil, ceasul trebuie să fie de tip smart pentru fitness, dar şi poate fi şi un ceas de tip G Shock, prevăzut cu step tracker digital.

Distribuie in retelele sociale: