CEO Build: „Este foarte important ca oamenii de afaceri sa-si aloce timp pentru a investi in comunitate”

Eric Stab (GDF SUEZ Energy Romania), Mihai Boldijar (Bosch Romania), Jean Valvis (Valvis Holding) si alti lideri ai mediului de afaceri au facut voluntariat pe santier in sprijinul a 80 de copii ramasi fara ingrijirea parintilor. Unii dintre cei mai importanti lideri ai mediului de afaceri au lucrat ca voluntari pe santierul Habitat for Humanity Romania din Calea Floreasca 165, în cadrul evenimentului CEO Build. Eric Stab (GDF SUEZ Energy România), Mihai Boldijar (Bosch Romania), Irina Ashukina (Philip Morris Trading), Jean Valvis (Valvis Holding), Adrian Garofeanu (Knauf Insulation), Iulia Lascău (Euroglobal), Dragos Panait (Red Angus Steakhouse & Hotel Class) si altii au ajutat la reabilitarea celor 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din Bucuresti. Munca lor a ajutat ca cei peste 80 de copii ce locuiesc aici sa aibă un loc mai bun în care să se bucure de copilărie. “Sunt trei motive pentru care am participat la CEO Build. Primul este cauza nobilă. Habitat for Humanity România si SOS Satele Copiilor fac o treabă excelentă, SOS are grijă de copiii rămasi fără îngrijirea părintilor, iar Habitat for Humanity le oferă conditii mai bune de locuire. Al doilea motiv este că GDF SUEZ Energy România sprijină renovarea si eficientizarea energetică a celor 12 case de aici. Al treilea motiv este pentru că eu consider că este foarte important ca oamenii de afaceri să-si aloce timp pentru a investi în comunitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România. În fiecare casă locuieste o mamă socială având în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosintă acum 20 de ani si nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare si au un consum energetic ridicat. Prin programul „Totul începe acasă!”, în parteneriat cu GDF SUEZ Energy România si Fundatia GDF SUEZ, toate cele 12 case vor fi renovate si eficientizate energetic până la finalul lunii octombrie 2014. “A fost o zi specială pentru mine! Am putut să pun umarul la propriu pentru a ajuta la reconstructia caselor unor copii ce au nevoie de sprijin. Este o initiativă lăudabilă a organizației Habitat for Humanity România, la care m-am simțit onorat să mă alătur. Sperăm ca prin gestul nostru să dăm exemplu întregii comunităti si să arătăm că munca este nobilă, indiferent de statutul social sau functie, iar atunci când o faci pentru cei care într-adevăr au nevoie, poate să îsi dea satisfactii sufletesti imense.”, a declarat Jean Valvis, CEO Valvis Holding.
Voluntarii care vin pe santierele Habitat for Humanity România nu au nevoie de abilităti speciale. Ei sunt coordonati pas cu pas de către echipele de specialisti ai organizatiei. „Mi-a făcut plăcere când am primit invitatia si am acceptat-o imediat. Habitat for Humanity România este un proiect care trebuie să continue si facem parte dintre cei care îi putem sustine. Este o plăcere să lucrezi pe santier, să petreci câteva ore în satul SOS împreună cu colegii din branșă. M-am bucurat să dau o mână de ajutor si sper că am făcut o treabă bună”, a declarat Mihai Boldijar, CEO Bosch România.
Habitat for Humanity România implică voluntari străini, corporatiști români și din comunitate în toate activitățile de constructie și reabilitare. “Am ales să promovăm voluntariatul si nevoia de locuire decentă prin acest tip de eveniment, CEO Build, pentru că top managerii sunt un exemplu pentru angajatii lor – oricât de ocupat ai fi este bine să te opresti putin, să te uiti în jurul tău si să vezi cum îi poți ajuta pe cei de lângă tine. În al doilea rând, managerii pot să ducă povestea Habitat for Humanity în cercul lor de prieteni, către alti oameni care pot să ajute. Pe de altă parte, este o ocazie bună să socializeze si să se cunoască, într-un cadru care oferă satisfactie sufletească”, spune Mario DeMezzo, Director National Habitat for Humanity România. În fiecare an, pe santierele Habitat for Humanity România vin în jur de 2.000 de voluntari, dintre care 800 sunt din marile corporaţii. Voluntarii muncesc pe șantierele Habitat for Humanity România, îsi acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreatie si administrative) si, în plus, vin cu o donatie consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.

Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizatii din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toti oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construieste, reabilitează, oferă consultantă, suport tehnic si derulează programe de eficientă energetică si de preventie si răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

jvn

jvn1

Distribuie in retelele sociale: