Copiii medaliaţi la Campionatul Mondial Şcolar de Şah au fost premiaţi

Copiii medaliaţi la Campionatul Mondial Şcolar de Şah, care a avut loc la Iaşi, au fost premiaţi de către FR Şah cu sume cuprinse între 600 şi 1200 de lei, cei şase medaliaţi primind în total 4.500 de lei.

Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi premierul Sorin Grindeanu le-au dat câte o scrisoare de felicitare. România a obţinut la Campionatul Mondial Şcolar de Şah, sponsorizat de Aqua Carpatica, care a avut loc la Iaşi pentru a doua oară, 6 medalii, una de aur, prin Miruna-Daria Lehaci, una de argint, prin Robert-Ionuţ Creangă, şi patru medalii de bronz, prin Teodor-Cosmin Nedelcu, Mihnea-Ionuţ Ognean, George Stoleriu şi Mălina-Andreea Aciu. La această ediţie a competiţiei au participat 576 de sportivi, din 41 de ţări.

Premierea pentru competiţiile mondiale la acest nivel o face Ministerul Educaţiei Naţionale şi va avea loc în toamna acestui an. Premiile oferite din fondurile proprii ale Federaţiei Române de Şah au însemnat: medaliile de bronz au fost recompensate cu câte 600 de lei, cea de argint cu 900 de lei, iar cea de aur cu 1200 de lei.

Premierea medaliaţilor la CM de Şah a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Distribuie in retelele sociale: