Cosac: Am ajuns să fim la nivel înalt în tenisul mondial și cu sprijinul Dr. Oetker. Alexandra Petric a câștigata cea de a VI-a ediție a Dr. Oetker Junior Trophy

Președintele FR Tenis, George Cosac, apreciază că România a reușit să ajungă la nivel înalt în tenisul profesionist și cu ajutorul sponsorului Dr. Oetker, care sprijină sportul alb la toate nivelele, informează Sport Profit.

“Nu avem cum să ne comparăm cu țările mari la nivel de buget, la infrastructură sau la număr de oameni. Însă, avem șansa să compensăm acest lucru cu sprijinul sponsorului Dr. Oetker și cu oameni pasionați, precum Directorul General al Dr. Oetker, Ioan Cozma. Apoi, mai e grija pe care federația o are față de sectorul juvenil și contribuția părinților. Numai așa reușim să ajungem la nivel înalt în tenisul mondial, exemplu fiind fetele. La Dr. Oetker Junior Trophy de la Centrul Național de Tenis, deja a ajuns o tradiție să se se alinieze cei mai buni jucători din Europa. Privim cu încredere la românii care ne reprezintă acum la Roland Garros, unde sperăm să avem surprize plăcute. Iar peste câțiva ani îi vom vedea să joace la Roland Garros pe copiii de la Dr. Oetker Junior Trophy”, a spus George Cosac.

Alexandra Petric (România) a câștigat cea de a VI-a ediție a Dr. Oetker Junior Trophy, după ce a învins-o pe Oksana Selekhmeteva (Rusia), cu scorul de 6-4, 1-6. 6-1.

“A fost cea mai bună săptămână din viața mea, mă simt foarte bine. Sunt foarte muncitoare, îmi place să alerg și am lovituri bune. Am părinți antrenori, care m-au învățat să am o atitudine bună, să rămân foarte calmă și pozitivă. Mulțumesc mult organizatorilor Dr. Oetker Junior Trophy și spectatorilor. Mă bucur că am câștigat acasă”, a declarat Alexandra Petric.

dro24

Câștigătorii celei de a șasea ediții a Dr. Oetker Junior Trophy:

Simplu fete: Alexandra Petric (România) – Oksana Selekhmeteva (Rusia) 6-4, 1-6, 6-1;

Dublu băieți: Derrick Chen (Marea Britania)/ Dali Blench (SUA) – Eduardo Morais (Portugalia)/ Pedro Dimas Rivinho Graca (Portugalia), scor 6-1, 4-6, 10-8;

Dublu fete: Anna Panchartek (Cehia)/Michelle Tikhondo (SUA) – Mafalda Guedes (Portugalia)/ Matilde George (Portugalia), scor 6-2, 6-3;

Simplu băieți: Elmer Moller (Danemarca) – Petr Nesterov (Bulgaria), scor 4-6, 6-3, 6-4;

“A fost un meci bun, destul de dur. Sunt fericit că am câștigat. Am avut o experiență frumoasă săptămână aceasta la Dr. Oetker Junior Trophy. Condițiile au fost excelente,  mi-a părut rău ca a cam plouat. Mulțumesc tuturor celor care au organizat acest turneu și îmi doresc să revin și la anul”, a declarat câștigătorul de la simplu băieți, Elmer Moller.

Director turneului, Cătălina Cristea: A fost o săptămână grea, dar și foarte frumoasă. Dr. Oetker Junior Trophy este proiectul meu de suflet și îl fac cu mare drag. Și această ediție a fost de succes. La fete am fost mai buni, asta dovedește că turneele acestea sunt benefice. La un turneu de categoria I este important să câștigi, pentru c[ e bine pentru cariera și motivația jucătorului. Am avut o echipă impecabilă, care a făcut totul foarte bine deși a fost ploaie”.

La cea de a șasea ediție a Dr. Oetker Junior Trophy, competiție internațională din cadrul Tennis Europe de categoria 1, au concurat 210 sportivi din 25 de țări.

Sponsorul oficial al turneului organizat de Federația Română de Tenis a fost Dr. Oetker Romania, iar promotorul competiției a fost SCG – Smart Corporation Group. Sponsorii competiției, despre care puteți afla informații pe juniortrophy.ro, au fost: Ministerul Tineretului și Sportului, Mobexpert, Bograve, Dorna, Head, Erste Group și Wilson.

Poster Junior Trophy 480×680 mm

 

Distribuie in retelele sociale: