Cum alegi cea mai buna centrala electrica pentru locuinta ta?

         Unele dintre cele mai bune solutii de incalzire pentru orice locuinta sunt modelele de centrale electrice, de aceea, daca te afli in situatia de a cauta o modalitate de incalzire, este recomandat sa iei in calcul aceasta investitie. Acestea sunt ideale atat pentru locuintele de la bloc, precum garsonierele sau apartamentele cu mai multe camere, dar si pentru case. Mai bine vezi ce spun specialistii, in randurile de mai jos.

Cum stii care centrala electrica este potrivita pentru tine?

   Daca locuiesti intr-o zona unde inca nu exista o retea de distributie a gazului sau daca locuinta da nu este una foarte mare, atunci cea mai optima solutie de incalzire este cea cu ajutorul unei centrale electrice.

   Centralele electrice utilizeaza, pentru a functiona, energie electrica, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji de lipsa retelelor de gaze naturale sau a lemnelor.

  Totusi, este necesar ca pentru a face cea mai buna alegere, sa tii cont de puterea termica a centralei pe care o vei monta in locuinta ta si sa calculezi marja de consum. Acest lucru este necesar, caci in acest fel nu vei consuma mai multa energie electrica decat este nevoie si vei reduce facturile de energie electrica, in special in perioada rece a anului.

  Exista doua tipuri de centrale electrice, si anume:

  • Centrala termica electrica conventionala, ce are o eficienta de 90-95%
  • Centrala termica electrica pe inductie, ce are o eficienta de pana la 99%.

  Puterea termica a unei centrale electrice poate varia intre 3kW si 200kW, insa pentru a alege o varianta optima pentru locuinta ta este necesar sa calculezi volumul total al spatiului de locuit, dar si coeficientul de izolare termica.

Care sunt echipamentele necesare pentru o centrala electrica?

    Exista o serie de echipamente necesare pentru montarea unei centrale electrice, si anume: rezistentele electrice si vasul de expansiune.

  Rezistentele electrice sunt necesare pentru incalzirea eficienta a apei, iar vasul de expansiune are un rol important in protectia la presiune.

  Este util de asemenea, montarea unui termostat de ambient, acesta avand rolul de a opri centrala cand temperatura ajunge la valoarea dorita.

  De asemenea, trebuie sa te decizi daca vei dori o centrala electrica cu pompa sau cu boiler incorporat, insa la fel de posibil este sa achizitionezi un boiler electric separat, care sa te ajute cu furnizarea apei calde.

 Ce modele de centrale electrice sunt recomandate?

   Exista foarte multe modele de centrale electrice din care poti alege, si anume, poti opta pentru centrale electrice Bosch, Protherm Ray, Ecotermal sau Termo Extra.

  Toate aceste modele de centrale electrice pot fi gasite atat in magazinele offline, dar si in cele online, astfel incat, daca alegi sa cumperi centrala de pe un site web, vei avea suficient timp pentru a citi detalii despre fiecare model in parte sau recenziile clientilor referitoare la aceste produse.

   Nu uita, o centrala electrica este o investitie de durata, de aceea este important sa alegi modelul potrivit pentru locuinta ta.

Distribuie in retelele sociale: