Cum alegi cele mai bune elemente de caroserie pentru masina ta?

Din ce in ce mai multe accidente au loc pe soselele din Romania si din lume, din ce in ce mai multi soferi sunt neatenti, pietonii sunt neglijenti si se ajunge la unele situatii cu adevarat tragice. Daca nu se soldeaza cu pierderea de vieti omenesti, accidentul cu siguranta are ca si urmare indoirea sau ruperea unor elemente de caroserie.

Elementele de caroserie second hand achizitionate de la firmele de dezmembrari nu reprezinta cea mai buna alegere pentru cei care au trecut printr-un accident, deoarece se pot dovedi neconforme cu cerintele masinii. Secco Center este un magazin online extrem de serios si de bine pus la punct cu cele mai noi si mai eficiente piese de caroserie pentru masini. Aici, clientii pot gasi inclusiv elemente caroserie Volvo XC60.

Alegerea elementelor de caroserie pentru masina – o adevarata provocare pentru incepatori

Alegerea elementelor de caroserie pentru un anumit tip de masina se poate dovedi o adevarata provocare, mai ales pentru soferii care nu au schimbat pana acum nimic la masina lor, sau care nu au fost implicati in niciun fel de incident ce a impus o asemenea investitie.

Din ce in ce mai multe incidente din parcari sau accidente minore, simple tamponari, se lasa cu necesitatea inlocuirii unor elemente de caroserie. Sunt si situatii in care elementele de caroserie “imbatranesc” si necesita inlocuite.

Farurile sunt acele elemente de caroserie care trebuie schimbate, mai ales daca se apropie un ITP si ele nu sunt in regula. Specialistii ITP nu mai trec cu vederea nici cele mai mici deficiente, iar farurile care nu lumineaza destul de puternic reprezinta un motiv de respingere, deoarece reprezinta un risc direct la adresa sigurantei rutiere.

Ce tip de faruri sa cumpar pentru masina?

Daca autoturismul necesita schimbarea farurilor, atunci cu siguranta conducatorii auto trebuie sa aiba in vedere modelul ales. Exista pe piata faruri de plastic si de sticla, plasticul fiind recomandat de specialisti pentru ca este mai rezistent la crapaturi si la impactul cu pietrisul de pe drumurile inca nefinisate. Inlocuirea farurilor de sticla cu cele de plastic a introdus problema matuirii.

Oricata grija ar avea conducatorii auto de masina lor, farurile sunt cele mai utilizate componente si se degradeaza foarte repede. Chiar sicel mai mic incident sau accident le poate distruge. Cu toate acestea, farurile din plastic sunt cea mai sigura si mai ieftina varianta.

In alta ordine de idei, proprietarii trebuie sa aleaga intre farurile cu halogen, xenon sau LED, cele cu halogen fiind folosite inca de la inceput pentru primele autoturisme aparute. Farurile cu xenon au aparut in anii 1990, sunt mai noi si mult mai eficiente, genereaza o lumina mult mai puternica, insa poate deranja soferii care merg in sensul opus.

Nu in ultimul rand, farurile cu LED sunt nou aparute si se folosesc din ce in ce mai des, inca din fabrica, fiindca au un consum redus de energie si o putere mare de a concentra fasciculul de lumina.

Distribuie in retelele sociale: