Cum pot fi îmbunătățite performanțele în tenis prin terapie și mental coaching

“Slăbește limitările hrănind CONȘTIENT trupul, mintea și sufletul (spiritul /emoțiile)” este  motto-ul personal, ce stă la baza vieții și activității profesionale a Ilenei Vlăduț, terapeut holistic și coach/consilier de dezvoltare personală.

Cum reușește să-i ajute și pe alții să își depășească limitările pentru a obține vindecarea fizică, ori îmbunătățirea rezultatelor profesionale și a performanțelor sportive, în special în tenis:

”Ceea ce căutam de fapt în viată este starea de împlinire și liniște interioară. Stimulii exteriori aduși de oamenii și lucrurile din mediu nu sunt altceva decat triggeri care ne testează această stare de echilibru în care ne aflăm sau nu la un moment dat. Ca un fel de barometru. Când reușim să privim  în acest mod ceea ce vine din exteriorul nostru, putem  accesa/obține rețeta succesului, atât în viața personală, cât și în cea profesională sau sportivă. Starea de relaxare generată de lipsa emoțiilor negative nu determină în sine acțiunile noastre, ci este un precursor al stării intuitive.

Doar această stare generează mediul propice în care putem crea într-un mod autentic, natural și fără efort. Putem aduce din subconștient, din această zonă a unui mental superior, intuitiv,  cele mai bune idei, răspunsuri și soluții pe care să le transpunem apoi în acțiuni. Acțiuni concrete, făcute în mod conștient, care vor genera rezultate pozitive în viața personală, în modul  nostru de interacțiune și relaționare, în atingerea obiectivelor profesionale și în creșterea performanțelor sportive.

Fiecare om are stări intuitive ce pot apărea spontan, la un moment dat. Prin educație și antrenament, lucrând conștient cu mintea și emoțiile noastre, învătăm nu doar sa accesăm, ci și să menținem punctul de echilibru între starea de relaxare naturală a organismului și această forță mentală focusată, care ne direcționează energia pentru realizarea acțiunilor. Acțiuni conștiente, ce conduc spre susces și îmbunătățirea performanțelor în mediul exterior. Abordând  holistic omul, ca un întreg trup-minte-suflet, reușim să ajungem la rădăcina limitărilor interioare și să tratăm cu adevarăt cauza și nu efectele exterioare ce apar sub formă de stres, boală sau lipsa rezultatelor, a performanțelor. Doar așa obținem vindecarea și putem continua cu “îmbunătățirea” – creșterea noastră pe toate planurile. De-a lungul anilor, acest adevăr mi-a fost confirmat atât prin informațiile și cursurile de specializare pe care le-am făcut (AICI), cât și prin experiența acumulată în activitatea de practică terapeutică si de dezvoltare personală.

Pentru a obține rezultate optime, țin cont de individualitatea și nevoile fiecărui client-pacient și îmbin într-un stil personal metode și tehnici  de vindecare energetică, hipnoterapie, programare NLP, elemente de consiliere și coaching, terapia și remediile florale Bach.

Slăbind astfel limitările dobândite sau autoimpuse și “hrănind” conștient toate cele trei laturi, corp, minte și suflet, reușim să avem o viața sănătoasă și implinită, însoțită și de performanțe.

Derulez numeroase programe de dezvoltare personală cu diverse companii și lucrez cu oameni din domeniul artistic, sportiv (tenis, natație, fotbal, scrimă, handbal, gimnastică, volei, fotbal-tenis, etc), educație, sănătate și din mediul corporate.

Schimbările pozitive au apărut la adulți, tineri adolescenți și copii, în cadrul ședințelor individuale sau de grup, cât și în cadrul programelor derulate în mediul de învățământ și corporate.

Pentru eliminarea emoțiilor negative, a erorilor de comportament, iau în calcul întrega personalitate a sportivului, fie el profesionist sau amator. Utilizez remediile florale ca sa învingem teama sau ezitarea, ca să eliminăm stresul dinaintea competițiilor, ca să înlăturăm oboseala survenită în urma antrenamentelor intense și să revigorăm organismul, ca să mărim focusul și disciplina sportivilor, astfel încât îmbunătațirea performanțelor să apară într-un timp mai scurt.

Iar terapia energetică  are efecte rapide și în cazul accidentărilor sau suprasolicitărilor, restaurând mobilitatea corpului la nivel fizic, dar și echilibrându-l la nivel energetic, mental si emoțional. Aceste metode sunt aplicate cu succes sportivilor amatori și profesioniști în Occident”, a declarat Ileana Vlăduț, practician de vindecare reconectivă și reconectare, consilier de dezvoltare personală și terapeut specialist cu certificare internațională în terapia florală Bach.

(de Ileana Vlăduț)Distribuie in retelele sociale: