Cum sa selectezi o firma de arhitectura buna?

Pentru o constructie sau o renovare, ai nevoie de cineva care sa te asiste de la inceputul pana la sfarsitul proiectului oferindu-ti solutii care sa raspunda asteptarilor tale? Un arhitect dintr-un birou de arhitectura iti va oferi o satisfactie deplina. El stabileste planurile pentru proiectul tau si asigura executarea corecta a acestuia. Dar cum alegi un birou arhitectura bun?

Care sunt serviciile oferite de aceste firme de arhitectura?

Un birou de arhitectura va fi alaturi de ideea proiectului formulat. Arhitectul va identifica nevoile pentru a te ghida astfel incat rezultatul proiectului tau sa corespunda in toate modurile asteptarilor tale. Pentru aceasta, intervine la diferite niveluri:

  • El traseaza diferite planuri, fie pentru o constructie, o renovare sau o reamenajare;
  • El estimeaza fezabilitatea proiectului facand toate studiile necesare;
  • El alege companiile care vor interveni;
  • El stabileste programul de lucru;
  • El se ocupa de formalitatile administrative, cum ar fi autorizatia de construire, autorizatia de munca sau reamenajarea.

Toate aceste activitati corespund proiectelor de constructie, renovare sau reamenajare. Poti angaja si un designer arhitect care iti va proiecta mobilierul in functie de locatia si functia sa.

Care sunt preturile birourilor de arhitectura?

Un birou de arhitectura isi stabileste preturile in mod liber, de unde este importanta solicitarii mai multor oferte de la firme de arhitectura. Sunt aplicate mai multe metode de calcul:

  • Un procent legat de valoarea lucrarii (adesea intre 8 si 15%)
  • suma calculata pe baza suprafetei constructiei
  • formula forfetara
  • rata orara

Cu toate acestea, fiecare birou de arhitectura se bazeaza pe evaluarea costului estimat al lucrarii, pretul materialelor utilizate, complexitatea misiunii si toate sarcinile care i-au fost incredintate pentru stabilirea preturilor sale. In cele din urma, este bine de stiut ca preturile sunt, in general, mai mari in contextul unei transformari decat al unei constructii din cauza naturii lucrarii si a numarului de furnizori de servicii utili.

Cum sa alegi arhitectul potrivit?

Alegerea biroului de arhitectura caruia ii veti incredinta munca nu se face usor. Pentru a gasi un arhitect bun, asigura-te ca are tot ce trebuie si cunoaste Documentația Tehnică pentru Organizarea Execuției – DTOE. Acest profesionist trebuie sa aiba simtul creativ pentru a veni cu proiecte grozave. Pentru a desena planuri atractive, acesta trebuie sa fie bun la desen, dar si software de plan general, cum ar fi CAD si CAD. O buna cunoastere a istoriei artei este esentiala pentru el, in special in contextul renovarii in care respectul pentru un anumit stil i se impune.

Distribuie in retelele sociale: