Cursurile de calificare – o alternativă educațională pentru absolvenții de liceu!

 Nu știi ce să faci după terminarea liceului ?

Învață o meserie. Califică-te pentru un viitor mai bun.

În ultima perioadă rata abandonului școlar a crescut, rata promovabilității la examenul de bacalaureat este în scădere, iar universităţile nu oferă studenţilor competenţele cerute în piaţa muncii. Jumătate dintre studenţii care încep cursurile universitare abandonează pe parcurs. Elevii care nu au reuşit să promoveze în sesiunea din iunie examenul de bacalaureat pot să se angajeze în domenii unde diploma de bacalaureat nu este o cerinţă obligatorie.

Pentru ei cea mai bună soluție sunt cursurile de calificare. Acesta reprezintă un prag pe care tinerii trebuie să-l treacă dacă îşi doresc să continue studiile în mediul universitar. Însă, pentru că nu reuşesc sau, pur şi simplu, nu vor, nu toţi liceeni promovează examenul maturităţii. Însă chiar dacă nu vor ajunge pe băncile facultăţilor, ei mai au o şansă la educaţie, la multiple posibilităţi de calificare în domenii diverse.

Cele mai căutate locuri de muncă precum bucătar, barman, ospătar, lucrător în comerț, instalator, necesită cursuri de calificare autorizate de Ministerul Muncii și Ministerul Educaţiei.

Partea bună este că aceste meserii, pot fi dobândite în cadrul unor cursuri de calificare. Participarea la cursurile de formare profesională pot aduce mai multe beneficii:

– Dezvoltarea de noi competențe și abilități, prin învățarea teoretică și practică, precum și dezvoltarea de capacități de inter-relaționare,

– Descoperirea de noi oportunități de dezvoltare profesională și lărgirea cercului de cunostinte,

– Descoperirea de domenii noi de activitate și completarea bazei de informații pe care le deții, care pot deschide noi șanse de găsire a unui loc de muncă,

– Specializarea sau perfecționarea într-un anumit domeniu care îți pot aduce un loc de muncă mai bun!

La Centrul de Formare Profesională Eurodeal sunt disponibile o gamă largă de cursuri și specializări

Barman

Bucatar

Comerciant-vanzator marfuri alimentare

Inspector (referent) resurse umane

Instructor de fitness

Lucrator in comert

Operator introducere, validare si prelucrare date

Ospatar

 

Vrei un loc de muncă în țară sau în străinătate? Obține acum calificarea dorită!

 

Distribuie in retelele sociale: