Cursurile de calificare – tot mai cautate de tinerii din Romania

In Romania cursurile de calificare sau specializare sunt organizate de catre centre de formare profesionala, autorizate conform legislatiei in vigoare.

Astfel de cursuri sunt esentiale pentru toti cei care isi doresc sa invete o meserie, sa lucreze ca si muncitori calificati.

Meserii precum bucatar, ospatar, instalator, lucrator in comert, au devenit din ce in ce mai cautate pe piata fortei de munca atat in Romania cat si in strainatate, de asemenea grilele salariale au crescut tot mai mult in ultima perioada.

In functie de studiile absolvite, conditiile de acces la astfel de cursuri de calificare poate sa difere, de exemplu, pentru absolventii de studii gimnaziale (8 clase) pot sa urmeze cursuri de lucrator in comert sau agent dezinfectie, dezinsectie, deratizare.

Absolventii de studii minime, conform informatiilor de mai jos, pot urma si mai multe cursuri.

1956-1963-7 clase absolvite

1964 – 1974 – 8 clase absolvite

1975 – 1990 – 10 clase absolvite

1991 – 2003 – 8 clase absolvite

2004 – prezent – 10 clase absolvite

Se pot obtine calificari in meserii diverse:bucatarospatarvanzator marfuri alimentareoperator calculatorinstalator.

Toti cei care au absolvit liceul 12/13 clase cu diploma de bacalaureat, pot sa se inscrie la cursuri de calificare sau specializare pentru a obtine o diploma de:barmaninspector resurse umaneinstructor de fitnessinstructor de aerobic

Absolventii de studii superioare se pot specializa urmand cursuri de manager resurse umane.


Centrul de Formare Profesionala Eurodeal organizeaza inca din anul 2002 cursuri de calificare, specializare, initiere sau perfectionare, autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

Cu o experienta dovedita in ani si mii de absolventi care s-au integrat deja pe piata fortei de munca din Romania sau strainatate, Eurodeal reprezinta alegerea ideala pentru toti cei care vor sa urmeze un program de formare profesionala. Detalii despre acest centru gasiti pe https://www.facebook.com/cursuridecalificare.ro sau pe https://cursuridecalificare.ro/

Distribuie in retelele sociale: