De ce Anvelopele PIERD presiune? Afla de la Vadrexim!

Desi pare un subiect relativ simplu, lucrurile nu stau deloc asa. Presiunea in anvelope influenteaza intr-o foarte mare masura uzura anvelopelor, stabilitatea in mers a masinii si nu in ultimul rand confortul la volan.

Nu de putine ori, dupa o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, constatam ca anvelopele au pierdut presiune.

Unii dintre noi ar putea fi tentati sa creada ca anvelopele pierd din presiune doar daca sunt deteriorate sau perforate. Daca ar fi asa, nu ar mai trebui sa controlam in mod regulat presiunea din anvelope si sa le umflam pentru a avea presiunea potrivita.

Cei de la magazinul de anvelope Vadrexim.ro ne avertizeaza ca pierderea de presiune din cauciucuri poate avea o incidenta importanta asupra sigurantei la volan, asupra consumului de carburant si asupra uzurii premature a pneurilor. Nu trebuie deci sa uiti ca este important sa controlezi in mod regulat presiunea din anvelope mai ales atunci cand urmeaza sa pleci la un drum mai lung.

Riscul este mai mare de a circula cu o presiune mai mica in anvelope decat cea recomandata la soferii care au montate pe masina anvelope all season intru-cat nu sunt nevoiti sa treaca pe la service macar odata la 6 luni cu ocazia schimbului de anvelope.

In mod natural se pot inregistra scaderi ale presiunii in cauciucuri cu pana la 0,1 bari pe luna datorita fapului ca particulele fine de oxigen ies prin mebrana de la anvelopa.

Sa vedem deci in cele ce urmeaza de ce anvelopele pierd presiune :

  • trecerea naturala a aerului sub presiune prin carcasa anvelopelor.
  • inteparea sau tairea accidentala a anvelopelor.
  • deteriorari ale talonului jantelor cum ar fi: zgarieturi, fisuri, rugina, etc.
  • un defect al valvei sau al unei piese de la valva. Valvele se pot deteriora din cauza ciclurilor repetate de incalzire si racire ale rotii si nu mai reusesc sa asigure o etanseitate corecta.

Sunt situatii in care anvelopele pot pierde din presiune si, aparent, nu exista nici o cauza clara. De exemplu, in situatia in care folosim la anvelope off road o presiune mai mica pentru a avea o buna aderenta pe traseele off road, se intampla destul de des ca pierderea de presiune sa se produca in viraje rapide sau la trecerea peste obstacole pe la imbinarea dintre janta si anvelopa.

Anvelopele pierd insa mult mai repede presiune atunci cand sunt deteriorate, cand au crapaturi, intra un cui in ele sau sunt taiate. Daca observi ca ai o anvelopa care se dezumfla mai repede decat celelate, acest lucru poate sa se datoreze unei perforari pe unde aerul iese incet. Daca o anvelopa este deteriorata la nivelul flancului, asta inseamna ca anvelopa va trebui neaparat schimbata.

Cauciucurile prea vechi pot sa piarda si ele presiune. Varsta anvelopelor este un alt factor foarte important de care sa tii cont. Se intampla destul de des, ca masinile care nu au circulat de multa vreme sa aiba anvelopele dezumflate, acestea putand prezenta unele crapaturi, in timp ce cauciucul poate sa devina mai poros.

Daca vrei sa circuli in siguranta cu masina ta poti apela cu incredere la cei de la Vadrexim, gasesti aici toate tipurile de anvelope la cele mai bune preturi si cu Livrare Gratuita pentru orice set de anvelope noi cumparate.

Distribuie in retelele sociale: