De ce e important să cureți periodic replica de armă pentru Airsoft

Airsoft este un sport devenit popular și în România datorită modului în care fanii pasionați de jocuri cu împușcături pot să se joace și real punând în scenă jocurile preferate și simulări de lupte.

Dacă îți place să te joci airsoft atunci e bine să cunoști toate amănuntele și din culisele acestui joc. Pe lângă experiența de vis de care ai parte și multă adrenalină, după terminarea jocului ai de lucru. În primul rând trebuie să îți cureți echipamentul de joc, dacă ai fost pe un teren plin de noroi. Nu poți să lași perechea de bocanci militari necurățată pentru că nu știi când se ivește un nou joc.

La fel trebuie să faci și cu replica de armă. Aceasta nu necesită curățare după fiecare partidă de airsoft, dar e necesară o îngrijire periodică și mentenanță. E foarte important să cureți replica de armă pentru e evita apariția ruginii, dar și a scăderii calității de tragere.

O armă care nu este curățată la timp, nu mai are același randament iar puterea de tragere scade. În plus și ținta nu va mai fi la fel de precisă. În jocul de airsoft aceste elemente sunt extrem de importante pentru a câștiga.

Curăță periodic țeava internă a replicii

Pentru a avea o precizie bună de tragere la distanță, curăță periodic țeava internă. Ai nevoie de o vergea  de curățare, un material textil și niște alcool sanitar. Cu ajutorul acestora cureți murdăria depusă pe interiorul țevii. Dacă ai folosit bile de plastic de proastă calitate, e posibil să se depună resturi de plastic pe țeavă. În această situație, e indicat să folosești soluții speciale de diluare, sau chiar benzină. Important e să fii atent când umblii cu substanțe inflamabile pentru a nu provoca răni din greșeală.

Curăță exteriorul replicii

Pentru jocul de airsoft Bucuresti trebuie să fii mereu bine pregătit. Păstrează arma curată și la exterior, nu doar la interior. Pentru asta ai nevoie de o cârpă și o soluție de dezinfectant. În acest fel, replica ta de armă e păstrată în condiții optime. Cu cât ai mai multă grijă de armă, cu atât îi va crește durata de funționare. Pentru curățarea exterioară poți apela și la uleiuri speciale sau ulei siliconic. Verifică soluțiile potrivite și fă o vizită la un service specializat din când în când pentru mentenanță. Dacă totul e în regulă, reintră în joc alături de gașcă.

Distribuie in retelele sociale: