De ce este singur Cuc(u). Transfer ilegal de imagine în cazul Elenei Chiriac

Conform legislației romane, dar și normelor UE, publicarea neautorizată a unei fotografii sau asocierea cu numele unei vedete constituie o încălcare a prevederilor legii privind dreptul de autor, informează pagina de Instagram Viperele Vesele.

Elena Chiriac a devenit celebră mai întâi la reality show-ul Ferma Vedetelor de la Pro TV, unde a ocupat locul 2, după Augustin Viziru. Învingând în probele fizice campioni mondiali printre care Andrei Stoica (MMA).

Ulterior a ocupat tot locul 2 la Survivor în Republica Dominicană, la reality-show-ul difuzat de Pro TV, după Alex Delea. Învingând sportivi mari precum Ionuț Popa sau Alex Nedelcu.
Procedeul prin care unele persoane sau branduri se folosesc ilegal de imaginea unei vedete se numeşte transfer de imagine.

Iar Cucu (pe numele său Adrian Horațiu Cuc), un fost concurent de la Survivor, a folosit, deja, această metodă, cu Elena Chiriac. Acesta a utilizat o poză realizată în prezența Elenei Chiriac la Untold. Alăturii un mesaj ce se dorea a fi amuzant, transmițând ideea falsă că ar fi iubitul Elenei.

Ce este grav și rușinos este faptul că a făcut acest lucru în absența Elenei, care se afla în Republica Dominicană. Ea neavând acces la tehnologia digitală și posibilitatea de drept la replică.

O procedură ilegală, de altfel. Iar folosirea abuzivă a imaginii Elenei în scopuri de imagine personală sau comercială poate fi considerată a fi delict. Care se poate sancționa cu închisoarea (minimum două luni – maximum șapte ani) și cu amendă de la 200.000 de lei la 10 milioane de lei. Dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.

Întoarsă în țară, Elena a dezmințit vehement în emisiunea „La Măruță” această minciună sfruntată a lui Cucu. Însă, acesta pedalează în continuare pe gafă și mai încearcă, încă o dată și în mod jalnic, să transmită presei că, de fapt, s-a despărțit de Elena…”din cauza distanței”.

Ne întrebăm ce „iubită” o să-și aleagă, pe viitor, Cucu, eventual tot de la vreun reality-show filmat în străinătate. Asta pentru a nu putea domnișoara să dezmintă frumusețe de „relație”. Dacă o ține tot așa, cu astfel de iubite inventate, Cucu poate să țintească poziția de lider… în topul onaniștilor.

Distribuie in retelele sociale: