De ce să alegi externalizarea serviciilor de resurse umane ?

Avantajele alegerii unui furnizor specializat pentru salarizare și administrarea personalului

Odată cu intrarea pe piaţă a unor companii multinaţionale care au ales să-şi dezvolte afacerile în România, dar şi ca urmare a fluctuaţiilor de pe piaţa forţei de muncă coroborate, pe de altă parte, cu nevoia de consolidare a echipelor, Outsourcingul serviciilor de resurse umane cunoaşte un trend crescător şi în ţara noastră. Din ce în ce mai multe companii resimt nevoia a lucra cu profesionişti în domeniu care să identifice candidaţii potriviţi în timp util, dar şi să îi ajute în definerea unei strategii de retenţie şi motivare a angajaţilor existenţi.

Fie că este vorba despre identificarea unui candidat nou pentru companie, fie că este vorba de training sau de operaţiuni administrative la nivelul resurselor umane, procesul de externalizare a acestor servicii se răsfrânge astfel la nivelul unei afaceri.

Recruitment process outsourcing (RPO) sau externalizarea serviciilor de recrutare este o componentă a procesului de outsourcing – business process outsourcing (BPO) care permite unui angajator sau unei companii să transfere parţial sau total activităţile de recrutare către un furnizor de servicii.

În cadrul RPO, furnizorul de servicii îşi asumă întregul proces, în timp ce în alte tipuri de modele de recrutare, furnizorul de servicii este parte a procesului controlat de organizaţia care a contractat serviciile:

  • propunerea unei liste de candidaţi prin consultarea CV-urilor din baze de date existente
  • suport oferit în realizarea descrierii poziţiilor vacante – Job descriptions
  • folosirea unor tehnici şi tehnologii noi în domeniul recrutării şi selecţiei de personal
  • contribuie la îmbunătăţirea procesului prin experienţa pe care o au în procesul de recrutare
  • rapiditate în executarea sarcinilor, fiind principala preocupare a acestora
  • evaluarea candidaţilor prin teste specifice
  • prezentarea şi negocierea ofertei angajatorului
  • consultanta în vederea facilitării integrării în organizaţie (onboarding), dar şi, ulterior, în funcţie de context, suport în formarea şi evaluarea noului angajat.

Fie că se optează pentru un model bazat pe RPO, fie că se alege un alt serviciu asociat consultantei în domeniul Resurselor Umane, este importantă alegerea unui furnizor care să fie un real partener şi care să înţeleagă obiectivele şi valorile companiei ca o garanţie a competitivităţii şi eficienţei.

Descrierea companiei:

Servicii HR care îmbunătăţesc calitatea şi profitabilitatea organizaţiei tale.

Apelează cu încredere la serviciile de externalizare HR ale Lynx Communications and Advisory.

Valorile noastre sunt:

Orientarea către clienţi

Profesionalism

Promptitudine

Păstrarea confidenţialităţii

Concentrează-te asupra business-ului tău, lasa HR-ul şi procesul de salarizare pe seama noastră!

lynx-advisory.ro

Distribuie in retelele sociale: