De ce să deschizi o afacere în Cluj? Criterii de alegere a unor spaţii industriale de închiriat în Cluj

Alegerea unor spaţii industriale de închiriat în Cluj nu este o decizie uşoară pentru niciun antreprenor. Antreprenorii care sunt nevoiţi să producă şi să depoziteze volume mari de marfă pentru clienţi şi care doresc să îşi extindă afacerea pot închiria un spaţiu industrial în Cluj. Deşi capitala României este opţiunea numărul unu pe lista antreprenorilor, aceştia nu exclud posibilitatea dezvoltării în alte oraşe, clujul fiind pe locul 29 într-un clasament care măsoară calitatea vieţii în oraşele din Europa, situându-se cu 26 de locuri mai sus decât capitala.

Analiză comparativă Bucuresti-Cluj şi motive pentru a porni sau extinde o afacere în Cluj

Cele mai mari oraşe ale ţării şi cele mai importante, Bucureşti şi Cluj Napoca sunt medii propice pentru antreprenori, atât pentru cei care activează în domeniul comercial, cât şi industrial. Bucureşti este oraşul cu cel mai mare număr de locuitori, primul şi cel mai important centru industrial şi comercial din ţară, cel mai performant oraş cu o creştere economică peste media europeană.

Pe de altă parte, acelaşi studiu arată că oraşul Cluj Napoca este ideal pentru deschiderea unei afaceri, fiind printre puţinele medii propice afacerilor de orice tip din ţară. Cert este că piaţa de afaceri din Cluj este potrivită mai ales pentru start-up-uri, dar şi pentru afacerile consacrate. Antreprenorii din Cluj sunt tineri şi creativi, iar spaţiile de închiriat sunt numeroase şi oferă multiple avantaje dezvoltării şi extinderii unei afaceri.

Aspecte de luat în calcul la închirierea unui spaţiu industrial

Spaţiile industriale, îndeosebi halele de închiriat sunt indispensabile firmelor care îşi desfăşoară activitatea de producţie sau de distribuţie proprie, deoarece portofoliul de proprietăţi oferite spre cumpărare şi închiriere este suficient de stufos şi oferta este suficient de bogată. Un oraş mare, precum Cluj Napoca, aflat în proces de dezvoltare se poate considera cea mai potrivită opţiune, care oferă multiple avantaje celor care aspiră la titlul de antreprenori de succes.

Spaţiul industrial se alege în funcţie de tipul acestuia. În oferta spaţiilor industriale de închiriat se numără:

·                 Depozitele

Cea mă simplă formă de hale industriale, care sunt dotate cu echipamente minime, folosite la depozitarea mărfurilor.

·                 Halele de asamblare a produselor

Aceste spaţii de asamblare se aseamănă halelor de producţie, însă au un scop diferit, acela de a asambla componente individuale ale unor produse furnizate de alte firme de producţie.

·                 Hale de producţie

Halele de producţie sunt necesare companiilor care fabrica produsele proprii şi au nevoie de hale cu dotări specifice în care se întâlnesc echipamente tehnice de înaltă calitate, inclusiv sisteme de ventilaţie profesionale.

Un alt criteriu necesar alegerii spaţiului industrial de închiriat este locaţia acestuia. Locaţia trebuie să ofere acces la reţeaua de transport, să fie amplasată strategic astfel încât să acopere o rază cât mai mare. Este important ca drumurile de acces la spaţiul de închiriat să fie largi, asfaltate, care facilitează transportul şi să fie suficient de mari pentru a avea opţiuni de întoarcere.

Pentru halele de producţie se recomandă proprietăţile de închiriat cu un singur etaj. Nu în ultimul rând, trebuie avut în vedere că dacă spaţiul este mare şi costurile de operare şi de întreţinere sunt mari.

Distribuie in retelele sociale: