De ce sa respecti programul de revizie al masinii, chiar daca nu mai e in garantie

Foarte multi soferi respecta cu strictete programul de revizie al masinii, insa doar atata vreme cat este obligatoriu. Ulterior, se multumesc cu ITP-ul ce trebuie facut ocazional si cu reparatii locale, atunci cand apare o problema.

Din pacate, nerespectarea programului de revizie impus de producatorul masinii poate duce la defectiuni grave si poate genera costuri considerabile.

De ce sa respecti programul de revizie auto?

Fiecare automobil are un program de revizii, in care este precizat intervalul la care trebuie sa fie facuta revizia, piesele si consumabilele care trebuie sa fie schimbate si ce trebuie sa fie verificat.

Daca este respectat, acesta poate sa genereze o serie de avantaje:

  • Este extinsa durata de viata a automobilului. Intretinerea corespunzatoare a masinii poate sa ajute la exploatarea ei pe termen lung si foarte lung.
  • Ofera siguranta. O masina neintretinuta, care poate sa aiba defectiuni ascunse, pune in pericol viata soferului si a celorlalti participanti la trafic;
  • Ajuta la evitarea unor costuri inutile. Multe dintre defectiunile auto pot fi prevazute sau descoperite din timp si reparate in faza incipienta. Daca sunt descoperite doar atunci cand piesele s-au uzat foarte tare, costurile de reparatie pot fi uriase;
  • Este o garantie de siguranta. Atunci cand pleci la drum iti doresti sa fii in siguranta. Exista o multime de piese ce trebuie sa fie verificate frecvent, in asa fel incat siguranta sa fie cat se poate de mare: motorul, sistemul de franare, sistemul de directie, sistemul electronic, farurile, stergatoarele sau cutia de viteze. Daca acestea sunt pastrate functionale, siguranta in trafic este mult mai mare;
  • Pastreaza valoarea automobilului in timp. Un autovehicul cu o stare tehnica foarte buna poate sa fie vandut cu mai multi bani decat un autovehicul neglijat. Chiar si dupa ani intregi de folosire si sute de mii de km, un automobil care a trecut prin toate reviziile este mult mai valoros. Atunci cand mergi cu masina in service pentru revizie este bine sa pastrezi o evidenta detaliata a manoperei de intretinere, in asa fel incat sa ii poti prezenta cumparatorului toate detaliile;
  • Genereaza economii de bani. Multi evita reviziile, considerandu-le foarte scumpe. Este adevarat ca o revizie poate sa coste cateva sute sau chiar mii de lei. La fel de adevarat este ca o defectiune poate sa duca la cheltuieli mult mai mari daca este lasata nereparata.

Daca ai un automobil, ai toate motivele sa mergi cu el in service cel putin o data pe an. Din fericire, poti face asta fara costuri mari si fara effort. Cei de la Revizieautoservice iti permit sa faci programari online revizie auto si iti pun la dispozitie servicii complete, cu ajutorul carora masina ta va fi in forma maxima.

Distribuie in retelele sociale: