De unde să iau un credit de nevoi personale?

Creditul de consum este creditul care poate fi folosit pentru cele mai multe nevoi. Creditul obținut de la bancă nu are nevoie de dovezi ale plăților, așadar îl puteți utiliza pentru absolut orice: fie că vorbim de o cheltuială neprevăzută, fie că este vorba despre îndeplinirea unui vis, achiziția unui nou laptop, o vacanță etc.

Piața este plină de oferte și cu siguranță ați văzut nenumărate reclame de la diverse bănci. Fiecare din acestea pretinde să ofere cel mai ieftin credit care vă acoperă orice nevoie. Totuși, care este cea mai bună ofertă?

În primul rând, trebuie să fim conștienți că ofertele pe care le vedem în reclame constituie cazul ideal. Fiecare bancă are propriul algoritm de calcul al ofertei de credit în funcție de situația clientului care aplică. Băncile iau în calcul istoricul de creditare, venitul lunar, vârsta, ocupația, statutul civil etc. Acestea calculează gradul de risc și țin cont de scorul clientului de la Biroul de Credit (unde sunt înregistrate toate restanțele și întârzierile de plată a creditelor anterioare). Astfel, oferta împrumuturilor bancare este personalizată, iar cea din reclame este cazul ideal, care poate fi obținut de 1% din populație. Restul de 99% nu se vor încadra din cauza parametrilor personali pentru a obține acea ofertă.

Așadar, nu există o singură bancă ce deține cea mai bună ofertă de pe piață. Din cauza faptului că oferta este personalizată, cel mai bun credit pentru dvs. poate fi obținut de la o anumită bancă, în timp ce vecinul dvs, spre exemplu poate obține cel mai bun credit pentru el de la o altă bancă.

Pe blogul Rechin Financiar găsiți un instrument de comparație al creditelor de nevoi personale care calculează ofertele realiste după algoritmul pe care îl folosesc băncile: https://rechinfinanciar.ro/credit-nevoi-personale/. Ofertele pot fi accesate de un român obișnuit, nu doar de acel segment mic de 1% de care am menționat mai devreme.

Astfel, după ce introduceți suma dorită și perioada de timp care vă interesează pentru un credit, vi se afișează un clasament cu cele mai bune oferte de credite de nevoi personale de pe piață în ordinea costului, primele variante fiind cele mai convenabile. Ofertele pe care le veți vedea sunt cele care pot fi accesate de marea majoritate a populației, nu ofertele ideale pe care le prezintă băncile în reclame.

De asemenea, pentru cazul în care aveți nevoie de cineva care să se ocupe de întreg procesul bancar pentru a obține oferta dorită din instrumentu de comparație de mai sus, echipa blogului Rechin Financiar vă poate ajuta. Accesați serviciul gratuit de consultanță, iar ei se vor asigura că dvs. obțineți creditul mult dorit, fără bătaie de cap și stres.

Distribuie in retelele sociale: