Dezvoltarea personala a copilului! De ce este extrem de importanta?

Dezvoltarea personala a copilului este primul pas catre o adolescenta frumoasa si o maturitate echilibrata. De aceea este important ca cei mici sa participe la tot felul de activitati  extrascolare inca din copilarie, pentru ca ii ajuta sa isi imbunatateasca memoria, inteligenta, sa isi gestioneze cat mai bine emotiile si simturile. 

Descopera avantajele dezvoltarii personale la copii

  1. Imbunatateste stima de sine

Exista foarte multi copii care inca de la o varsta frageda au teama de a vorbi in public, de a raspunde la orele de la scoala si de a-si manifesta gandurile si ideile. Toate aceste lucruri tin de frica de exprimare si afecteaza stima de sine de-a lungul vietii. Dezvoltarea personala are ca prim obiectiv eliminarea acestor inhibitii si le da curajul necesar copiilor sa se exprime. De asemenea, in cadrul acestor ateliere nu exista raspunsuri corecte si raspunsuri gresite, tocmai pentru a-i incuraja pe cei mici sa gandeasca si sa vorbeasca liber. Mai mult, pentru cei care au probleme de dictie, aceste cursuri sunt perfecte, deoarece, ii ajuta sa si le accepte si sa lucreze la imbunatatirea lor. 

  1. Dezvolta inteligenta emotionala si creativitatea

Celor mici li se face cunostinta cu diferite joculete care ii pun in multiple situatii de viata. Foarte multi profesori folosesc sintagma „ce ar fi daca”, iar in acel moment, imaginatia copiilor incepe sa lucreze. In acest fel, ei isi descopera reactiile si gandurile cu privire la aceste situatii fictive in care pot fi pusi chiar si in realitate, insa totul de bazeaza pe joc. Un alt lucru foarte important pe care il face dezvoltarea personala este antrenarea creativitatii. Jocurile sunt create de specialisti, tocmai ca cei mici sa se vada pusi in fata unei probleme si sa gaseasca orice metoda de a o rezolva. Participand la ateliere alaturi de altii copii, fiecare va intelege importanta unui colectiv unit, care este statului sau in cadrul grupului si multe altele. 

  1. Imbunatateste memoria si coordonarea

Dezvoltarea personala nu se face doar prin ateliere de teatru sau workshopuri care au acest nume specific, ci si prin cursuri de muzica, dans, pictura, poezie sau tot ce tine de arta si cultura in general. De exemplu, in cazul in care copilul tau este pasionat de muzica, nu incerca sa ii inhibi acest hobby, ci sustine-l, pentru ca nu se stie niciodata cand il va putea ajuta in viitor. Daca vrei sa il incurajezi in activitati frumoase si educative, intra pe site-ul Mcmusic.ro sa vezi oferta de piane electrice si, cine stie, poate te gandesti sa il surprinzi. Acest instrument este complicat, dar si extrem de frumos, iar in ceea ce priveste dezvoltarea celui mic, il va ajuta in coordonarea ritmului, a degetelor, a masurii, in formarea unei urechi muzicale si, de asemenea, isi va testa memoria cu fiecare partitura invatata. 

Asadar, nu mai sta pe ganduri si investeste in dezvoltarea personala a copilului tau. Nu numai ca il va ajuta sa devina un adolescent curajos si descurcaret, dar il va transforma si intr-un adult de succes. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie in retelele sociale: