Digitalizarea în industria mobilei: De la idee la realizare cu ajutorul tehnologiei

Era digitală și revoluția în designul mobilierului

Digitalizarea a pătruns în aproape toate sectoarele economiei iar industria mobilei nu face excepție. Această transformare nu se referă doar la utilizarea computerelor în procesul de design interior sau fabricație ci la o schimbare fundamentală a modului în care mobila este concepută, produsă și comercializată.

Tehnologia CAD: Transformarea ideilor în realitate

Unul dintre cele mai mari avantaje oferite de tehnologia digitală în designul de mobilier este software-ul de design asistat de computer (CAD). Prin intermediul acestor programe, designerii pot crea modele 3D detaliate ale pieselor de mobilier, testând diferite materiale, culori și finisaje într-un mediu virtual. Aceasta permite o vizualizare mult mai clară a produsului final și o adaptare rapidă la feedbackul clienților.

De la modelul virtual la produsul fizic

Odată ce designul este finalizat în mediul virtual tehnologia precum imprimarea 3D, permite creatorilor să producă modele fizice ale produselor într-un timp foarte scurt. Aceasta permite verificarea și testarea designului în lumea reală, identificarea oricăror probleme potențiale și optimizarea pentru producția în masă.

Automatizarea și fabricația asistată de computer

În momentul în care designul a fost finalizat și testat, producția poate începe. Multe fabrici moderne de mobilier utilizează acum mașini CNC (Computer Numerical Control) pentru a tăia, freza și asambla piese de mobilier cu precizie milimetrică. Aceste mașini sunt controlate digital și pot produce rapid piese identice, reducând erorile și deșeurile.

Realitatea virtuală și augmentată în vânzările de mobilier

Odată ce mobila este gata de vânzare, tehnologia digitală intervine din nou, de data aceasta în procesul de vânzare și marketing. Multe companii mari de mobilier au început să ofere aplicații de realitate augmentată care permit clienților să “plaseze” virtual piese de mobilier în propriile lor case, folosind camerele telefoanelor mobile. Aceasta le permite să vadă cum se va potrivi și arăta produsul în spațiul lor, înainte de a face o achiziție.

Gestionarea lanțului de aprovizionare în era digitală

Pe măsură ce tehnologia digitală permite producția rapidă și personalizată de mobilier, gestionarea lanțului de aprovizionare devine esențială. Sistemele integrate de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) permit producătorilor să monitorizeze și să optimizeze fluxurile de materiale și produse, asigurându-se că resursele sunt utilizate eficient și că produsele ajung la clienți în cel mai scurt timp posibil.

Interacțiunea cu clienții în era digitală

Pe lângă posibilitatea de a vizualiza produse în mediul lor cu ajutorul realității augmentate, tehnologia digitală permite și o comunicare mai fluidă cu clienții. Prin intermediul rețelelor sociale, chat-urilor online și platformelor de feedback, producătorii de mobilier pot acum interacționa direct cu clienții lor, înțelegând mai bine nevoile și preferințele lor și adaptându-se rapid la cerințele pieței.

Mobila la comanda realizată de către Nivos ține cont atât de tendințele viitorului cât și de nivelul de funcționalitate

Colaborând cu arhitecți și designeri de interior de top, firma Nivos realizează mobilă la comandă care nu are cum să nu fie pe gusturile celor mai pretențioși clienți. Calitatea ireproșabilă a materialelor dar și faptul că toate proiectele realizate sunt unice sunt doar două dintre motivele pentru care mobila realizată la comandă de către Nivos se află atât în locuințele noastre cât și în cele mai luxoase restaurante sau locații în care rafinamentul și luxul sunt la ele acasă.  

Distribuie in retelele sociale: