Doamna educatoare sau bunica – In grija cui iti lasi copilul?

Cand copilul a implinit varsta de 3 ani, mama este nevoita sa se reintoarca la serviciu dupa ce concediul de crestere copil s-a incheiat. In acest context raman doua posibilitati: bunica, sau gradinita. In continuare iti voi prezenta plusurile fiecarei solutii.

Consolidarea relatiei nepot-bunica

Cea mai frumoasa relatie dintre oameni si cea mai sincera este cea creata intre bunici si nepoti. Bunicii le ofera grija si iubire neconditionate si devotament total. In plus, cunosti persoana cu care ti-ai lasat copilul si modul in care stie sa educe un copil, deci vei fi mai linistita in timpul orelor in care te afli la serviciu.

Datorita experientei pe care deja o are in ingrijirea copiilor, bunica va sti cu siguranta cum sa ii satisfaca juniorului nevoile de baza: hrana, plimbare, joaca, interactiune, somn, iubire, etc. Nu exista riscul ca va renunta pentru un loc de munca mai bine platit.

Totusi, desi calitatile care descriu figura bunicii nu pot fi inlocuite de nimeni si nimic, trebuie avute in vedere anumite puncte sensibile. Datorita varstei, bunicile nu vor fi la fel de eficiente precum o persoana de 20 de ani.

Cand copilul invata sa mearga, energia si cheful de joaca ating cote maxime, ceea ce pentru bunica devine ceva prea obositor. Bunicile se pot imbolnavi, deci se recomanda o persoana de rezerva ca plan B.

In plus, modul de abordare a relatiei cu nepotul este mai special. Rareori bunicile aplica tratamentul impus de parinte in ceea ce priveste orele de somn si alimentatia, ci mai degraba prefera sa cedeze rugamintilor acestora si sa le satisfaca nepotilor toate capriciile.

Dezvoltarea intelectuala si emotionala a copilului prin interactiunea cu copiii si adultii din afara familiei

Gradinita este o forma sigura de ingrijire a celui mic. Copilul interactionaeaza cu copiii de varsta lui, dar si cu cadre didactice, adica persoane adulte care nu sunt rude. Astfel, invata rapid regulile de comunicare si de interactiune in diverse situatii neintalnite in cadrul familial (cum sa ceara o jucarie de la alt copil, cum sa isi exprime nevoile in public, cum sa isi manifeste dorintele fara a invada spatiul personal al altuia, etc.).

Gradinitele acreditate, precum Seva Edu dispun de personal didactic calificat si de programe after school care coincid cu programul tau de la job. Astfel, scapi de grija ca nu ajungi la timp pentru a-ți lua copilul de la gradinita.

Mai mult, la gradinita copiii participa la activitati diverse, organizate in functie de nevoile specifice fiecarei grupe de varsta (invata cantecele, poezii, asculta si discuta povesti, jocuri de constructii, activitati in echipa, gimnastica pentru copii, etc.).

Copiii care merg la gradinita ajung sa comunice mai bine cu oamenii si de cele mai multe ori dobandesc usurinta in exprimare si in controlul emotiilor.

Distribuie in retelele sociale: