Domeniile Sâmburești lansează două soiuri noi: Fetească Neagră și Pinot Noir

Brandul românesc de vinuri Domeniile Sâmburești lansează două noi soiuri de vin roșu: Fetească Neagră și Pinot Noir. Cele două completează familia vinurilor roșii cu personalitate recunoscută de la Sâmburești și vin în întâmpinarea celor mai sofisticate gusturi și ocazii.

Domeniile Sâmburești sunt renumite ca cele mai bune pământuri pentru vinurile roșii din România. Poate de aceea Cabernetul Sauvignon de Sâmburești este singurul veritabil românesc și cel mai celebru, iar împreună cu delicatul Merlot, au dat naștere unui vin de viță nobila franțuzească creat în România: Rouge de Roumanie. Târgul Internațional al Vinurilor de la Beijing a recunoscut valoarea vinurilor roșii de la Sâmburești, acordând medalii de aur și argint pentru Cabernet, respectiv Merlot în anul 2012.

Cea mai recentă veste legată de vinurile de la Domeniile Sâmburești este lansarea a două noi soiuri roșii: Pinot Noir și Fetească Neagră.

Pinot Noir este unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din lume și a fost denumit după forma de con de pin pe care o are înainte de a fi cules. Joel Fleischman de la Vanity Fair descrie Pinot Noir ca fiind ”cel mai romantic dintre vinuri, cu un parfum voluptuos, viu și intens, ca atunci când te îndrăgostești și sângele ți se încălzește, topindu-te pe interior.” Pinot Noir e un soi dificil de cultivat, însă efortul pentru îngrijirea lui este răsplătit din belșug.

Pinot Noir-ul este surprinzător prin versatilitate, dar elegant prin naturalețea sa presarată cu cireșe pietroase și coacăze roșii. Un vin excelent echilibrat între tușele de fructe și cele de lemn dulce, la final se sparge cu o boabă de coriandru.

Îmbinând aeralul specific acestei zone perfecte pentru producerea vinului roșu cu specificitatea soiului, rezultă un vin original și special, ușor de recunoscut printre cunoscători. Plăcut, curgător, fără să fie subțire, prezintă o tipicitate aparte, suav și perfect integrată în complexitatea sa, dovadă stând chiar în culoarea sa diafană și îmbietoare.

Deși producția de struguri roșii reprezintă doar un sfert din producția româneacă, Feteasca Neagră este cunoscut ca fiind cel mai reprezentativ soi autohton, soi care dă naștere unor vinuri deosebite. Ciorchinele are o formă conică, iar strugurii sunt deși, rotunzi, cu înveliș gros și închis la culoare.

Feteasca Neagră este un soi românesc tradițional îmbogățit din seva terroir-ului specific Sâmbureștiului care își pune amprenta în mod inedit pe acest soi. Acest vin se distinge prin corpolență, arome complexe și o intensitate cromatică greu de egalat.

Gustul animat de tanini, fără a fi agresiv, de prune uscate și coacăze negre este întregit de culoarea sa intensă cu reflexe violacee și anunță un vin cu personalitate, cu un deosebit potențial de învechire care se va rotunji și căruia i se vor accentua notele de fruct copt.

Îmbinând tradiția de secole cu inovația, dar și cu dragostea pentru vinuri alese, Domeniile Sâmburești este un brand românesc care promite să ajute la relansarea vinurilor de calitate din Romania.

Despre Domeniile Sâmburești

Podgoriile Domeniilor Sâmburești, atestate încă din vremea lui domnitorului Mihai Viteazul, au rămas o vreme în stăpânirea statului comunist, au primit un proprietar care le-a apreciat valoarea și a investit ca sa-i redea gloria de odinioară. Jean Valvis, proprietarul grupului Valvis Holding, nu a adus doar bani, ci și tehnici noi în revigorarea viței de vie de la Sâmburești. Din cele 500 de hectare pe care se întinde podgoria, peste 300 sunt cultivate cu cele mai alese soiuri de vin, totalizând într-o investiție de peste 15 milioane de euro.

 

Distribuie in retelele sociale: