DOUA ZILE DE FESTIVAL MEDIEVAL LA „CURTEA DOMNEASCA“ DIN ARGES

Sambata, 27 septembrie 2014 incepand cu ora 12.00 si duminica, 28 septembrie 2014, va avea loc o calatorie in timp, sa zicem cu vreo cateva secole in urmă, pentru a rememora si recrea impreuna atmosfera medievală de la Curtea voievozilor Basarabi. Unde altundeva decat la Muzeul Municipal Curtea de Arges, pe esplandada de langa incinta vechii Curţi Domnesti, ctitorita in veacul al XIV-lea de Basarab I.
Decorul, ambianta si atmosfera constau in:
– parada Gărzii Curţii Domneşti
– demonstraţii de lupte medievale
– tir cu arcul
– concerte
– expoziţii de artă tradiţională realizată de artizanii Curţii Domneşti
– „Şcoala Micilor Scutieri“
– alte momente surpriză
Voi trebuie doar să folosiţi bagheta magică a imaginaţie pentru a vă pregăti costumele, coafurile, machiajul şi… starea de spirit.
Muzica, dansul şi bucuria ne vor însoţi în compania trupei de rock „Blade Strings“ şi a Fanfarei Teatrului „Alexandru Davila“ din Piteşti.
Luptătorii profesionişti de la „Societas Milities Getae“ ne vor dezvălui tehnici şi stiluri de luptă medievale şi renascentiste şi ne vor încânta privirea cu vestimentaţia de epocă.
Muzeul Municipal Curtea de Argeș, cu sprijinul Primăriei Municipiului, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu“ şi Asociaţia „Societas Milities Getae“ vă aşteaptă să deveniţi cavaleri și domnițe, începând cu 27 septembrie, ora 12.00.
Distribuie in retelele sociale: