Dr.Oetker înveseleşte sărbătorile de Paşte ale copiilor din SOS Satele Copiilor România

Ca în fiecare an, pregătirile de Paște din SOS Satul Copiilor București au fost însuflețite de ateliere creative de vopsit ouă şi de prăjiturit oferite de Dr.Oetker.

În prag de sărbătoare, copiii s-au bucurat de atmosfera pregătirilor de Paşte în familie, cu ajutorul echipei Dr.Oetker:  au vopsit ouă în culori vesele, au decorat prăjituri şi au preparat tradiţionala pască iar la finalul atelierelor, fiecare a plecat acasă cu ouă colorate, pască şi fursecuri decorate. Zilele de sărbătoare au prins culoare şi în celelalte sate, Cisnădie şi Hemeiuş dar şi in Comunitatea de tineri, Iepuraşul aducând cadouri pentru toți cei 200 membri ai comunității.

Vopsitul ouălor cu ajutorul vopselelor Carmin a fost prilej de joacă şi de amuzament pentru copii, în special când au trecut la etapa de decorare a lor cu stickerele vesele. Valentin, 8 ani, singurul baieţel de la atelierul de colorat ouă, exclamă bucuros: “Am vopsit 10 ouă şi după ce le decorez le pun în siguranţă pentru Paşte!”. Unii copii, precum Geanina, de 12 ani, erau la prima experienţă de acest fel, şi au fost foarte bucuroşi să vadă că e foarte uşor şi distractiv.

Prăjiturile sunt sufletul sărbătorii, iar cu decorațiunile de la Dr.Oetker, prăjituritul devine o joacă. În atelierul de prăjiturit şi decorat au participat copii de toate vârstele: Denisa, 7 ani și Amalia de 10 ani au mai fost şi în trecut la evenimentele Dr.Oetker şi de-abia aşteptau să însuflețească dulciurile cu mesaje vesele. Samir, 12 ani, e deja un bucătăraş cu experienţă, care s-a descurcat bine fără prea multe îndrumări din partea celor mari: “Mă bucur mult că sunt aici, îmi place să gătesc şi întotdeauna o ajut pe mama în bucătărie”, iar adolescenţii au aflat ingredientele secrete pentru o pască delicioasă.

Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizații non-profit din lume. Încă de la înființarea sa, în anul 1949, de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acționează în 134 de țări și oferă 1800 de programe și servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În ţara noastră, SOS Satele Copiilor România ocrotește și sprijină astăzi, la aproape 25 de ani de la înființare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

Cu o tradiție de peste 120 de ani pe plan internațional, compania germană Dr. Oetker are ca filon principal viziunea unei societăți construite în jurul principiilor tradiționale ale familiei. În România, încă din anul 1998, Dr. Oetker a promovat valorile fundamentale ale societății prin produse de calitate superioară și parteneriate care să exprime bucuria de a fi acasă și de a oferi celor dragi tot ce este mai bun. Prin programe care urmăresc să ofere o viață normală, fără griji, Dr. Oetker are în atenție sprijinirea proiectelor SOS Satele Copiilor România și a celor aproximativ 1000 de beneficiari direcți, cărora dorește să le ofere bucuria unei familii normale, unită în jurul bunătăților de pe masă de marile sărbători și nu numai.

Distribuie in retelele sociale: