Dr. Oetker păstrează bucuriile copilariei în SOS Satele Copiilor România

Copiii îngrijiți de organizația SOS Satele Copiilor România, din programele din București, Cisnădie, jud. Sibiu și Hemeiuș, jud. Bacău au pregătit, alături de mamele sociale, dulceață și murături. În satul SOS București au participat și reprezentanții Dr.Oetker, oferindu-le ajutor mamelor și copiilor din casele familiale în realizarea pregătirilor de toamnă. Bucuria de a fi împreună s-a împletit cu tradiția de preparare a murăturilor și dulcețurilor acasă. Evenimentul, care a avut loc la începutul toamnei, în cele 31 de case din cele trei sate SOS, a avut ca rezultat prepararea a peste 460 de borcane cu dulceață și peste 120 borcane cu murături.

Prepararea dulcețurilor și murăturilor în familie este un obicei larg răspândit la români, iar Dr.Oetker încurajează acest ritual al toamnei, oferind cele mai bune soluții de conservare: Gelfix și Pikant fix. Alături de acestea, zeci de kilograme de piersici, prune, castraveți, morcovi, conopidă și tot necesarul preparării murăturilor și dulcețurilor au fost oferite pentru ca micuții din organizație, alături de mamele sociale și de echipa Dr.Oetker România, să prepare ușor bunătățile toamnei. Produsele Dr.Oetker au fost ajutoare de nădejde în prepararea conservelor pentru iarnă, fără a pierde foarte mult timp în bucătărie și în același timp reunind participanții, cu mic cu mare, într-un cadru familial perfect. Alex are 7 ani și spune, mestecând în oala cu apă în care abia turnase Pikant fix, ’’v-am spus eu că știu să gătesc’’, iar în ochii lui a licărit bucuria de a fi parte din familia socială căreia îi aparține. Copiii sunt ordonați, politicoși și foarte entuziasmați de activitățile extrașcolare, iar experiența oferită de Dr.Oetker i-a animat pozitiv în jurul unei activități agreabile, dar și practice în același timp. Alte două fete, mai mari, iau totul în serios, punăndu-și sorțurile, iar Lori, mezina casei, insistă să i se dea o lingură să participe și ea alături de ceilalți. La final, micuții și-au declarat nerăbdarea de a gusta, în preajma sărbătorilor de iarna, din bunătățile ce tocmai fuseseră conservate în borcane mici și mari.

Organizația SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizații non-profit din lume. Încă de la înființarea sa, în anul 1949, de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acționează în 134 de țări și oferă 1800 de programe și servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În ţara noastră, SOS Satele Copiilor România ocrotește și sprijină astăzi, la aproape 25 de ani de la înființare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice. Cu o tradiție de peste 120 de ani pe plan internațional, compania germană Dr. Oetker are ca filon principal viziunea unei societăți construite în jurul principiilor tradiționale ale familiei. În România, încă din anul 1998, Dr. Oetker a promovat valorile fundamentale ale societății prin produse de calitate superioară și parteneriate care să exprime bucuria de a fi acasă și de a oferi celor dragi tot ce este mai bun. Prin programe care urmăresc să ofere o viață normală, fără griji, Dr. Oetker are în atenție sprijinirea proiectelor SOS Satele Copiilor România și a celor aproximativ 1000 de beneficiari direcți, cărora dorește să le ofere bucuria unei familii normale, unită în jurul bunătăților de pe masă de marile sărbători și nu numai.

 

Distribuie in retelele sociale: