DRAGOȘ DIMA, ÎNVINS DE OLANDEZUL MILIAAN NIESTEN ÎN FINALA VITALITY OPEN TOUR

DWDDDD-1dooOlandezul Miliaan Niesten a câștigat cea de a treia ediție a Vitality Open Tour, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, după ce l-a învins în finală, scor 6-1, 6-3, pe Dragoș Dima. În finala de dublu a turneului ITF disputată la Tenis Club din Curtea de Argeș, perechea Petru Luncanu/Mariano Kestelboim (Argentina) a câștigat, scor 6-1, 6-3,  în fața cuplului Victor Cornea/ Victor Anagnastopol.

“Vitality Open Tour este un turneu care a început să fie foarte cunoscut, ca dovadă că în acest an am avut o participare numeroasă și s-au făcut și precalificări. A fost o participare din 15 țări, ceea ce spune foarte mult despre notorietatea și despre valoarea turneului. Ediția din 2016 a fost cea mai puternică, cu jucători talentați, bine cotați în clasamentul ATP. Și sper ca în 2017 să fie și mai bine. Ediția următoare va aduce premii mult mai mari. Poate facem un turneu de 25.000 de dolari, să vedem. Și mai doresc să mai facem un Futures de fete”, a declarat Directorul General Dr. Oetker, Ioan Cozma.

Președintele FR Tenis, George Cosac, spune că Vitality Open Tour este turneul cel mai bine organizat din cele le 27 de competiții care se țin în România. “Vitality Open Tour este competiția cea mai bine organizată, drept pentru care adresez felicitări sponsorului principal Dr. Oetker și promotorului turneului Smart Corporation Group. Aș putea spune că dintre cele 27 de competiții de genul acesta în care Federația este implicată, aceasta este organizată cel mai bine. De la atmosferă, de la cum sunt terenurile branduite, la arbitrii de linie, copiii de mingi, absolut totul este impecabil. Dacă vor persevera, vor câștiga și românii acest turneu. Sunt convins ca toți sportivii participanți aici, inclusiv câștigătorul, au doar cuvinte de laudă și că atunci când vor ajunge acasă vor îndruma și alți prieteni să meargă sa viziteze Curtea de Argeș, să viziteze România”.

Directorul General al Tenis Club din Curtea de Argeș, Gheorghe Borțan, prezintă calendarul competițiilor ce vor urma. “De la an la an Vitality Open Tour devine din ce in ce mai puternic.  Dacă în tabloul principal au fost 15 români și 17 jucători străini, în primii 8 a mers doar Dragoș Dima. Sperăm ca la următoarele ediții să  avea și un român câștigător la Vitality Open Tour. În weekend-ul care vine vom avea o competiție din calendarul Ministerului Educației Naționale și din al federației – Cupa Tenis Club. Apoi vom avea turneul internațional Tennis Europe – juniori 16, băieți și fete, probele de simplu si dublu, urmat de European Summer Cup, care este la a 6-a ediție”.

Miliaan Niesten a lăudat condițiile perfecte de organizare și de joc de la tenis Club din Curtea de Argeș. Am jucat un tenis de calitate și sunt foarte fericit. Îmi place liniștea din Curtea de Argeș. Organizatorii au muncit și s-au străduit să ne ofere condiții foarte plăcute aici. Am simțit că ei au investit foarte multă energie în organizare si a fost foarte convenabil pentru noi. Totul a fost organizat foarte bine, a fost un turneu la care a fost plăcut să participi. Terenurile au fost perfecte și au făcut o treabă bună”.

Finalistul Dragoș Dima spune că își dorește ca și la să participe și la ediția din 2017 a Vitality Open Tour.

A meritat să câștige turneul și îi transmit felicitări. N-am găsit la timp tactica potrivită până să se termine meciul. Din moment ce din două participări la Vitality Open Tour, am două finale, înseamnă că e un turneu bun. Dacă la anul voi participa din nou sper să joc din nou cel puțin finala. Cel mai mult la Curtea de Argeș mi-a plăcut publicul. În ultimele 3 zile au îndurat căldura și au crezut în mine”, a declarat finalistul Dragoș Dima.

Partidele din faza finală a ITF Vitality Tour au putut  fi urmărite pe live streaming, care se poate accesa la link-ul: http://astenisclub.ro/vitalityopentour/live-broadcast. Pe  site-ul Turneului – http://www.astenisclub.ro/vitalityopentour/, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se găsesc știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.

Partenerul oficial Vitality Open Tour a fost Dr. Oetker România – Musli Vitalis, iar organizatorii turneului Tenis Club Curtea de Argeș si Federația Română de Tenis. Turneul face parte din calendarul competițional al ITF Pro Circuit. Ediția 2016 s-a bucurat de sprijinul sponsorilor: Karcher, Steinel, Râureni, Consiliul Local Curtea de Argeş, Consiliul Judeţean Argeş, Hotel Posada, Păstrăvăria Brătioara, Aldis, Vodafone. Parteneri media: Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este SCG – Smart Corporation Group.

Distribuie in retelele sociale: