După Irina Begu, echipa lui Cruciat lansează un nou talent. Daniel Cozma, care va participa la ITF Vitality Open Tour

Faptul că echipa alcătuită din Adrian Cruciat, Artemon Apostu-Efremov și Adrian Gavrilă a contribuit la obținerea succeselor Irinei Begu deja nu mai reprezintă un secret. Când au început să lucreze cu  Irina, ea se situa în jurul locului 70 WTA, iar acum a acces pe locul 27 WTA. Apoi, sunt cunoscute rezultatele obținute de această echipă cu jucătoare precum Alexandru Cadanțu, cu care a ajuns până pe locul 66 WTA sau cu Elena Bogdan.

Însă, unul din visele acestei echipe de antrenori este să revigoreze și tenisul românsec masculin, care, în ultimii ani, nu a prea excelat în rezultate. Astfel, ei l-au descoperit pe Daniel Cozma, un tânăr de mare perspectivă, pe care au început să-l pregătească pentru marea performanță.

 „În primul rând, Daniel este un tânăr dedicat și pasionat de tenis, tenace și muncitor , are o deplasare foarte bună și luptă pentru fiecare punct. Sperăm să îl ajutăm să facă trecerea spre tenisul mare”, spun membrii echipei despre puștiul de 18 ani. În palmaresul  lui Daniel, se află, printre altele, un titlu de campion național de dublu la 12 ani, unul de vicecampion național, câștigat la vârsta de 16 ani și titlul ITF G4 Abu Dhabi Country Club. Cea mai buna clasare ITF juniori a lui Daniel, care este un mare fan Novak Djokovici, a fost locul 171, în mai 2016, el jucând doar 10 turnee în ultimul an.

Daniel Cozma concurează zilele acestea alături de sportivi din Argentina, Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Elveţia, Irlanda, Siria, Belgia, Olanda şi, bineînţeles, România la cel mai puternic turneu internaţional ITF. Este vorba de ediția a treia a Vitality Open, dotat cu premii în valoare de 10.000 $, care se dispută în cursul acestei săptămâni la moderna bază Tenis Club din Curtea de Argeș.  

„Curtea de Argeș va fi și anul acesta capitala tenisului. Am început cu Press Cup, continuăm cu ITF Vitality Open Tour, aflat deja la a treia ediție și urmează Arges Cup, European Summer Cups și trofeul Victor Hănescu. Dr. Oetker România este un susținător activ al tenisului românesc, sprijinind performanta de peste 12 ani. Ne-am implicat continuu în competiții de mare anvergură cu jucători de top din întreaga lume, precum WTA – BRD Bucharest Open, Fed Cup, Cupa Davis sau Dr. Oetker Junior Trophy”, a declarat Ioan Cozma, Director General Dr. Oetker România.

Pe  site-ul Turneului – http://www.astenisclub.ro/vitalityopentour/, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regăsi știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.

Partenerul oficial Vitality Open Tour este Dr. Oetker România – Musli Vitalis, iar organizatorii turneului Tenis Club Curtea de Argeș si Federația Română de Tenis. Turneul face parte din calendarul competițional al ITF Pro Circuit. Ediția 2016 se bucură de sprijinul sponsorilor: Karcher, Steinel, Râureni, Consiliul Local Curtea de Argeş, Consiliul Judeţean Argeş, Hotel Posada, Păstrăvăria Brătioara, Aldis, Vodafone. Parteneri media: Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este SCG-Smart Corporation Group.

Distribuie in retelele sociale: