Este necesară instruirea în domeniul siguranței la locul de muncă?

Este întotdeauna descurajant să auzi știri despre diferite dezastre la locul de muncă. Tot în acest timp încep să apară întrebări – întrebare precum ce s-a întâmplat, cine este vinovat și ar fi putut fi evitat acest lucru ? Nu este o surpriză faptul că inspecțiile de siguranță reglementate vor îmbunătăți siguranța angajaților. Inspecțiile ar trebui să fie esențiale pentru orice organizație, indiferent de domeniul lor de activitate.

Aceste inspecții au mai multe funcții specifice care includ:

1.              Identificarea condițiilor deja existente sau potențial periculoase

2.              Determinarea cauzelor care stau la baza acestor pericole

3.              Monitorizarea controalelor de pericol

4.              Recomandarea de acțiuni corective care ar putea aborda fiecare problemă în discuție

5.              Ascultarea preocupărilor lucrătorilor și a supraveghetorilor

6.              Oferind o mai bună înțelegere a locurilor de muncă și a sarcinilor din standardele de siguranță.

Adevărul este că unii manageri sunt îngrijorați de costurile organizaționale care se învârt în jurul conformității, optând în schimb să riște să treacă fără o inspecție de siguranță în speranța că nu se va întâmpla nimic greșit.

Cu toate acestea, statisticile arată că inspecțiile reduc riscul unui accident sau al unei vătămări corporale cu 23%, chiar și după trei ani. S-a demonstrat că, controalele aleatorii funcționează la fel, reducând riscul de rănire cu 9% și, chiar mai izbitor, reducerea costurilor leziunilor raportate cu până la 26%.

Următorii factori dictează de obicei frecvența acestor inspecții:

1.              Legislație națională sau regională.

2.              Procese și utilaje noi care nu au fost inspectate

3.              Accidente din trecut sau alte incidente

4.              Numărul și dimensiunea operațiunilor de lucru

5.              Tipul echipamentului și procesul de lucru

6.              Importanța inspecțiilor de reglementare

 Citește și: Instruirea SSM – Ce Este Și Cum Se Face Instructajul SSM?

Importanța inspecțiilor de reglementare

Există mai multe motive pentru care astfel de inspecții regulate sunt potrivite pentru o organizație. Pentru început, nerespectarea standardelor de siguranță poate atrage o amendă puternică. Dacă se întâmplă ceva îngrozitor, acea amendă ar putea fi și mai mare.

În al doilea rând, există o chestiune de reputație. Nicio companie nu așteaptă cu nerăbdare să apară la știri când se întâmplă ceva greșit. Va atrage publicitate nedorită. Sănătatea și siguranța angajaților dvs. sunt, de asemenea, în joc aici. Când un astfel de accident are loc în cadrul unei organizații, de obicei urmează o scădere a moralului la nivelul întregii companii.

Nu în ultimul rând este un caz de pierdere a veniturilor. Aceasta va lua diferite forme, în funcție de circumstanțele exacte. Veniturile pierdute după un accident sau vătămare provin din productivitate redusă ca urmare a scăderii moralului angajaților.

Puteți urma oricând cursuri SSM pentru a putea ocupa un loc de muncă în acest domeniu. Cursurile pot fi accesate de pe Easy SSM, unde veți găsi disponibile 3 pachete.

Distribuie in retelele sociale: