Eurosport l-a adus pe Mats Wilander în România înaintea turneului de Grand Slam de la Roland Garros

Eurosport, gazda tenisului de Mare Șlem în România, a organizat ieri, 15 mai, în București, un eveniment dedicat următoarei ediții a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Invitatul special al evenimentului a fost Mats Wilander, fost campion mondial, expert și realizator al emisiunii „Game, Schett și Mats” în cadrul Eurosport.

Este pentru a doua oară când mă aflu în România, iar prima mea amintire se leagă de Ilie Năstase, care era preferatul tatălui meu, dar și al meu, la început. În 1976, era la modă să îl simpatizezi pe Ilie Năstase, întrucât România era o țară de referință pentru tenisul internațional. De-a lungul anilor, lucrurile s-au schimbat, iar Novak Djokovic este preferatul meu anul acesta, demonstrând la Madrid că poate câștiga. Pe de altă parte, Rafael Nadal joacă din ce în ce mai bine și este, de asemenea, pregătit să câștige.”, a declarat Mats Wilander.

Tinerii jucători nu se tem de cei mai buni din lume, dar este foarte dificil pentru cineva ca Stefanos Tsitsipas să câștigie Roland Gaross-ul, ținând cont de expertiza și tacticile de joc ale celor cu experiență. În ceea ce privește tenisul feminin, dacă ar fi să vorbim despre o preferată pentru acest sezon, aceea ar fi Simona. Este diferită de celelalte jucătoare, va juca bine și sunt sigur că va da tot ce are mai bun pe teren. Sunt multe jucătoare bune, dar știu că Simona este o luptătoare și o văd câștigătoare. Poate câștiga chiar și pe iarbă.”

Roland Garros este locul în care tenismenii joacă cel mai bine și dau ce au mai bun, este ca şi cum ai vedea o operă de artă. În această ediție de Roland Garros, îmi imaginez o finală de vis între Stefanos Tsitsipas împotriva lui Denis Shapovalov. Vreau să văd feţe noi. Iubesc jucătorii mari, dar pentru mine contează foarte mult jocul de tenis, care nu este doar despre a te distra, ci despre a învăța, a concura, a câștiga. Nu mă deranjează dacă nu câştigă Rafael sau Novak. Simona Halep este cea mai interesantă jucătoare și ar fi frumos să o vedem în finală împotriva Serenei Williams, ca oamenii să fie martorii unei reveniri a acesteia și să nu rămână cu amintirea ultimei finale.”

Alături de Mats Wilander, în sală au fost prezenți și Florin Segărceanu, căpitanul echipei de Fed Cup, și Andrey Stoychev – Vice President, Commercial Development, Distribution, Sports pentru Discovery – care au discutat pe larg despre ce rezervă noua ediție Roland Garros fanilor pasionați ai tenisului de top.

Obiectivul Discovery este de a alimenta pasiunile oamenilor și facem asta cu ajutorul tuturor canalelor din portofoliul nostru, iar sportul este unul dintre cele mai bune exemple în acest sens. România este una dintre cele mai importante piețe din regiune pentru noi, în continuă dezvoltare și urmărim să consolidăm poziționarea Eurosport drept gazdă a fotbalului englez, precum și a celui Sud-American, prin semnarea acordului pentru drepturile TV și digitale exclusive de difuzare a Copa America 2019 în România. Fanii sportului din România au acum acces la conținut sportiv premium, care cuprinde transmisiuni în direct ale celor mai mari competiții sportive din întreaga lume. Roland Garros este turneul de tenis cel mai important pentru noi, având în vedere că toți românii o susțin pe Simona Halep. Așadar, suntem bucuroși că Eurosport îi poate aduce pe fani mai aproape de favoriții lor”, a declarat Andrey Stoychev, Vicepresident, Commercial Development, Distribution, Sports and Commercial Operations Discovery CEEMCA.

Anul acesta, Roland Garros va debuta pe 26 mai la Paris și se va încheia pe 9 iunie. Eurosport îi invită, și anul acesta, pe fanii tenisului din România să își alimenteze pasiunea pentru sport și să descopere conținutul sportiv premium pe care canalul îl pune la dispoziția spectatorilor. Meciurile Roland Garros vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport și pe Eurosport Player – serviciul Eurosport în direct și la cerere disponibil oriunde și oricând, pe orice dispozitiv.

Distribuie in retelele sociale: