Friptura de pui la cuptor – un prânz delicios, copios şi săţios pentru întreaga familie

Friptura de pui la cuptor este un fel de mâncare ce se poate servi la prânz şi la cină, atunci când la masă sunt invitaţi, chiar și la masa de Paşte şi de Crăciun, fiind săţioasa, aromată, delicioasă şi foarte uşoară, perfectă pentru a fi asezonată cu o salată şi o garnitură de cartofi nature.

Contează foarte mult carnea de pui folosită la prepararea fripturii, pentru că nu numai condimentele sunt importante, ci și felul în care a fost crescut puiul, hrana acestuia, culoarea cărnii şi felul în care a fost păstrat și condiţiile de temperatură de după tăiere.

Ingredientele necesare pentru cea mai bună friptură de pui la cuptor

Pentru a prepara cea mai bună friptură de pui la cuptor nu este suficientă achiziţionarea cărnii de pui, ci şi a legumelor proaspete şi condimentelor indicate de maeştrii bucătari, care dau cărnii un gust deosebit.

Aşadar, pentru ca friptura de pui să fie delicioasă şi săţioasa, gospodinele trebuie să cumpere ciocanele sau copane de pui La Provincia, suficiente pentru întreaga familie şi pentru invitaţi, dacă este cazul. Pentru o singură persoană, un copan de pui La Provincia sau 2 ciocănele de pui vor fi mai mult decât suficiente la o masă.

Pe lângă copanele sau ciocănelele de pui, vor mai fi necesare următoarele ingrediente:

·                 3 cepe roşii mici sau 2 cepe roşii de mărime medie;

·                 1 ardei paprika;

·                 1 ardei gras;

·                 500 de grame de ciuperci champignon;

·                 30 ml de ulei;

·                 sare, piper după gust;

·                 2 crenguţe de rozmarin;

·                 puţin cimbru;

·                 3 căţei de usturoi;

·                 boia de ardei dulce sau iute, după preferinţe.

Prepararea fripturii de pui suculentă şi delicioasă

Friptura de pui la cuptor se prepară în câţiva paşi simpli:

·                 se şterge carnea de pui cu un şerveţel uscat;

·                 se condimentează copanelele cu sare şi piper;

·                 se spală şi se taie legumele rondele;

·                 se aşează copanele într-o tavă termorezistenta unsă cu ulei şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius;

·                 se adaugă legumele tăiate rondele şi se amestecă cu condimentele;

·                 se pisează căţeii de usturoi şi se unge carnea de pui cu aceştia;

·                 se lasa friptura la cuptor 15 minute pe o parte şi încă 20 de minute pe cealaltă parte, ungând-o din când în când cu zeama scursă de la legume şi carne în tavă.

Sfaturi de la bucătari pentru ca friptura de pui să fie mai fragedă şi cu un gust mai bogat

Bucătarii recomandă gospodinelor care doresc să obţină o friptură de pui suculentă, fragedă şi cu un gust mai bogat să:

·                 prepare friptură din pulpe superioare de pui grase;

·                 lase friptura la marinat cu o zi înainte de preparare;

·                 acopere tava cu o folie de aluminiu sau cu un capac, pentru ca pulpele să fie mai suculente şi să îşi lase mai mult sos;

·                 cresteze uşor pielea puiului şi în spaţiile create să adauge bucăţi de slănină de porc şi usturoi;

·                 înfăşoare ciocănelele în bacon.

Distribuie in retelele sociale: