Fundaţia Alexandrion a premiat sportivii anului 2015, la prima ediţie a Galei Trofeelor Alexandrion

Fundația Alexandrion a organizat miercuri pe 27 ianuarie, Gala Trofeelor Alexandrion, dedicate performanței în sport. 10 sportivi de renume internaţional au fost premiaţi în seara Galei, acesta fiind primul demers privat de acest gen din România. Trofeele Alexandrion reprezintă, totodată, şi ocazia potrivită de a atrage atenţia asupra nevoilor uriaşe din acest domeniu, care impun o implicare constantă şi mai activă a statului, dar şi a mediului privat.

„În urma dezbaterii pe care am organizat-o în ziua precedentă Galei, prin care am reunit la aceeaşi masă autorităţi şi sportivi, am primit încă o dată confirmarea faptului că sportul este un domeniu cu extrem de multe provocări şi nevoi, care are nevoie de susţinere. Atât statul are datoria de a sprijini performanţa sportivă, cât şi mediul privat şi ne bucurăm că noi, în această seară, am făcut primul pas în acest sens”, a declarat Valentin Popescu, director de marketing sportiv Alexandrion Grup România.

Cei 10 sportivi câştigători au fost selectaţi în urma rezultatelor obţinute atât în 2015, cât şi pe baza palmaresului internaţional dobândit în ultimii ani. Astfel, în seara Galei, au fost premiaţi gimnastul Marian Drăgulescu, Elizabeta Samara (tenis de masă), Simona Halep (tenis de câmp), Horia Tecău (tenis de câmp), Anghel Iordănescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (spadă), Ana Maria Brânză (scrimă), Cristina Neagu (handbal), Cristiana Stancu (arte marţiale) şi Andreea Chiţu (judo).

În acest moment, Fundaţia Alexandrion şi Alexandrion Grup România susțin activ două echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion) și patru echipe de fotbal (FC Petrolul Ploiești, FC Universitatea Craiova, CSMS Iași şi Dinamo Bucureşti).

Trofeele Alexandrion reprezintă un demers în premieră în România, ce face parte din strategia Fundației Alexandrion de a sprijini excelența și performanța sportivă. În paralel, Fundația este unul dintre cei mai activi susținători ai culturii române, premiind, anual, personalități culturale consacrate sau aflate la început de carieră, prin cele două gale pe care le organizează – Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu și Gala Premiilor Matei Brâncoveanu.
***
Despre Fundaţia Alexandrion
Înfiinţată în anul 2003, Fundaţia Alexandrion şi-a pus amprenta în susţinerea constantă a artei, culturii şi sportului românesc. Sute de proiecte din aceste domenii, dar şi sponsorizări punctuale şi activităţi de într-ajutorare s-au concretizat cu sprijinul Fundaţiei. Printre aceste proiecte se numără refacerea unor lăcaşe de cult, lansări de cărţi, retipărirea, alături de Biserica Ortodoxă Română, a Bibliei de la Bucureşti, Premiile Constantin Brâncoveanu, sponsorizarea Olimpiadelor de la Atena, Beijing şi Londra, precum şi suţinerea mai multor echipe sportive de handbal şi fotbal.

Distribuie in retelele sociale: