Fundația Alexandrion lansează Trofeul Alexandrion pentru performanță în sport

In ultimele luni ale  anului 2015, Fundatia  Alexandrion a  propus  organismelor de sport din Romania un parteneriat  menit să se  concretizeze în recompensarea perfomanțelor excepționale ale sportivilor din  Romania. Numai indecizia acestora a  făcut ca proiectul  să nu se poată cocretiza  pînă acum, fapt pentru care Fundatia  Alexandrion initiază pe cont propriu decernarea Trofeului Alexandrion, un  trofeu menit a  recompensa financiar și simbolistic   performanțele deosebite obținute  de  sportivii romani în fiecare an. In consecință, Fundatia  Alexandrion va organiza, la mijlocul lunii februarie,  prima gală a Trofeului Alexandrion, dedicată performanțelor obținute de sportivii romani în anul  2015. “Implicarea noastră în sport prin Fundația Alexandrion este deja tradițională. Susținem activ două echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion) și trei echipe de fotbal (FC Petrolul Ploiești, FC Universitatea Craiova și CSMS Iași) și nu vrem să ne oprim aici. Credem că este și rolul nostru, nu doar al statului, să sprijinim dezvoltarea  mișcării sportive și ne dorim  să fim alături de  marii peformeri români, cei care prin rezultatele  lor reușesc să  contribuie la promovarea   imaginii  Romaniei”, a declarat Nawaf Salameh, președintele Fundației Alexandrion.

Trofeele Alexandrion reprezintă un demers în premieră în România și face parte din strategia Fundației Alexandrion de a marca excelența și performanța în sport. În paralel, Fundația este unul dintre cei mai activi susținători ai culturii române, premiind, anual, personalități culturale consacrate sau aflate la început de carieră, prin cele două gale pe care le organizează – Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu și Gala Premiilor Matei Brâncoveanu.
“Suntem determinați să fim alături de cei care înțeleg, ca și noi, să facă performanță prin excelență, indiferent dacă este vorba despre cultură sau despre sport și ne bucurăm că, începând din acest an, vom putea decerna și trofeele de excelență sportivă”, a adăugat Nawaf Salameh.
Despre Fundaţia Alexandrion
Înfiinţată în anul 2003, Fundaţia Alexandrion şi-a pus amprenta în susţinerea constantă a artei, culturii şi sportului românesc. Sute de proiecte din aceste domenii, dar şi sponsorizări punctuale şi activităţi de într-ajutorare s-au concretizat cu sprijinul Fundaţiei. Printre aceste proiecte se numără refacerea unor lăcaşe de cult, lansări de cărţi, retipărirea, alături de Biserica Ortodoxă Română, a Bibliei de la Bucureşti, Premiile Constantin Brâncoveanu, sponsorizarea Olimpiadelor de la Atena, Beijing şi Londra, precum şi suţinerea mai multor echipe  de handbal şi fotbal.

Distribuie in retelele sociale: