Gala Trofeelor Alexandrion și-a ales câștigătorii

Cea de-a patra editie a Galei Trofeelor Alexandrion si-a desemnat castigatorii.

In prezenta a aproape 300 de invitati, au fost premiati cei mai buni sportivi romani ai anului trecut.

Ceremonia de premiere a avut loc la hotelul Radison Blu.

Distinctiile si recompensele financiare oferite in cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obtinut performante deosebite in 2018 si reprezinta singurul demers de acest fel organizat si sustinut in totalitate de o entitate privata.

Trofeele Alexandrion sunt menite sa rasplateasca rezultatele excelente in sport, dar si sa ajute sportivii sa atraga atentia asupra nevoilor uriase din acest domeniu, care necesita o implicare constanta si mai activa a statului, dar si a mediului privat.

Castigatorii celei de-a patra gale a Trofeelor Alexandrion sunt:

  1. Simona Halep 
    (tenis: numărul 1 mondial, a câștigat Roland Garros). Simona Halep este cu echipa de Fed Cup a Romaniei in Cehia, iar premiul a fost oferit de Vasile Stanga.

2. Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc 
(canotaj: campioane mondiale dublu vâsle). Premiul a fost oferit de Stelios Savva, CEO Alexandrion Group.

3. Ana Maria Popescu 
(scrimă: vicecampioană mondială). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh, presedinte Alexandrion Group.

4. Nicolae Onică 
(haltere: bronz CM, campion european). Premiul a fost oferit de Marius Urzica.

5. Loredana Toma 
(haltere: vicecampioană mondială, campioană europeană). Premiul a fost oferit de Alina Dumitru.

6. Mirel Rădoi 
(calificare România U21). Premiul a fost oferit de Valentin Popescu, CEO Alexandrion Sport Management.

7. Ianis Hagi 
(Viitorul- cel mai bun tanar fotbalist roman din Liga I). Premiul a fost oferit de Gabi Balint.

8. Robert Glinta

(natatie-medalie argint Campionatul European). Premiul a fost oferit de Loredana Dinu.

9. Ovidiu Ionescu

(tenis de masa-medalie argint Campionatul European). Premiul a fost oferit de Narcisa Lecusanu.

10. Mihai Mihut

(lupte-medalie de aur Campionatul European). Premiul a fost oferit de ministrul Tineretului si Sportului, Bogdan Matei.

Pentru a doua oara in istoria Trofeelor Alexandrion, in 2019, Fundatia Alexandrion a oferit si premii dedicate tinerelor sperante ale sportului romanesc. Sectiunea Sperante a fost prezentata de premianta de anul trecut, Elena Chiriac, multipla campioana nationala la taekwondo WTF.

Trofeele Alexandrion Speranta au fost acordate urmatorilor:

  1. Claudiu Bortuneanu

( cel mai bun tanar fotbalist roman din liga 2). Premiul a fost oferit de Florin Prunea.

2. Muscalu Nicoleta Angelica si Pavel Antonia Mihaela (sarituti in apa-medalia de bronz la platformă-sincron, în cadrul Campionatelor Mondiale). Premiul a fost oferit de Elisabeta Lipa.

3. Arian Notretu (sportiv paralimpic – natatie). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh, presedinte Fundatia Alexandrion.

Premii speciale au castigat:

Marius Iovi (Invictus) – militar ranit in Irak.

Mircea Lucescu

(Trofeu de ecelenta in sport pentru intreaga cariera). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh (presedinte Alexandrion Group).

Trofeele Alexandrion sunt acordate anual de catre Fundatia Alexandrion in urma consultarii a peste 20 de redactii sportive din Romania, dar si a unor institutii publice abilitate. in alegerea castigatorilor se tine cont de reusitele nationale si internatioanle ale sportivilor.

Implicarea Fundatiei Alexandrion in sustinerea sportului nu se limiteaza numai la astfel de distinctii. Boxul, golful, poloul sau ciclismul sunt de asemenea printre sporturile pe care Fundatia Alexandrion le sprijina. Nici echipele de fotbal, handbal sau rugby nu au fost uitate si beneficiaza de suportul Fundatiei.

La edițiile anterioare, au fost oferite deja 34 de Trofee. Printre câștigătorii acestora sunt: Marian Drăgulescu(gimnastică), Elizabeta Samara și Daniela Dodean(tenis de masă), Simona Halep (tenis de câmp), Horia Tecău (tenis de câmp), Anghel Iordănescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (spadă), Ana Maria Brânză (scrimă), Cristina Neagu (handbal), Cristiana Stancu (arte marţiale) şi Andreea Chiţu (judo), echipa de canotaj 8+1 a României care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice din 2016, Alexandru Bologa (judo), componentele echipei feminine de spadă din 2016, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu și Loredana Dinu, Oana Manea (handbal), perechea Horia Tecău/Florin Mergea (tenis) – vicecampioni JO, Cătălina Ponor (gimnastică), Albert Saritov (lupte), Gianina Beleagă și Ionela Lehaci (canotaj campioană mondială), Loredana Toma (haltere – 3 medalii de aur la Mondiale), Alina Vuc (vicecampioană mondială la lupte), Echipa feminină de canotaj 8+1 a României, formată din: Laura Oprea, Mădălina Bereș, Adelina Maria Bogus, Mihaela Petrila, Viviana Iuliana Bejunariu, Ioana Vrinceanu, Iuliana Popa, Denisa Tilvescu, Daniela Drunceanu (campioană mondială și europeană) sau echipa feminină de tenis de masă formată din: Adina Mihaela Diaconu, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs – (campioană europeană).

Detalii despre toate editiile Trofeelor Alexandrion gasiti pe www.fundatia-alexandrion.ro/trofeele-alexandrion/.

Trofeele Alexandrion reprezinta un demers in premiera in Romania, ce face parte din strategia Fundatiei de a sprijini excelenta si performanta sportiva. in paralel, Fundatia este unul dintre cei mai activi sustinatori ai culturii romane, premiind, anual, personalitati culturale consacrate sau aflate la inceput de cariera, prin cele doua gale pe care le organizeaza – Gala Premiilor Constantin Brancoveanu si Gala Premiilor Matei Brancoveanu.

Distribuie in retelele sociale: